Vođena idejom kako je duga prepoznatljiv simbol pokreta za gej prava, a može ju se doživjeti i kao "Božji blagoslov" s neba, austrijska političarka i deklarirana lezbijka Ulrike Lunacek, potpredsjednica Europskog parlamenta, dosjetila se koji bi to poklon mogao biti savršen za papu Franju: šal duginih boja.

"Poklonila sam papi Franji šal duginih boja u ime svih gejeva i lezbijki i u ime mira", Lunacek je ponosno otkrila novinarima.

Iako je Papa izjavama kako se u nekim budućim planovima može očekivati da će Katolička crkva popustiti u homofobnim stavovima, sugerirao i kako bi jednog dana mogla podržati i partnerstvo istospolnih parova, njegov nastup na prošlotjednom međureligijskom susretu vjerskih vođa ne daje previše nade u promjenu.

"Komplementarnost između muškarca i žene je korijen braka i obitelji. Djeca imaju pravo na odrastanje u obitelji s ocem i majkom, koji su sposobni stvoriti odgovarajuće okruženje za djetetov razvoj i emotivnu zrelost", poručio je tom prilikom papa Franjo.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.