Papa Franjo je ponovno progovorio o homoseksualnosti, ovog puta poručivši kako "Katolička crkva mora pomoći roditeljima da podrže svoju gej djecu", ali je ponovio i kako se na nedavno održanoj obiteljskoj sinodi "nije pričalo o gej brakovima", prenosi britanski The Independent.

U ekskluzivnom razgovoru za argentinske novine La Nacion, papa je rekao kako je dužnost svećenika "pomoći obiteljima u takvim pomalo neobičnim situacijama".

"Pričali smo o tome kako obitelji s homoseksualnom djecom educiraju tu djecu, kako se obitelj nosi s tom situacijom i kako Crkva može pomoći tim obiteljima. Govorili smo o tim situacijama, jer to je realnost s kojom se susrećemo čitavo vrijeme tijekom ispovijedi i ja sam to doživio nekoliko puta u Buenos Airesu", rekao je papa.

Zbunjujuće poruke s crkvenog vrha

"Moramo naći načina da pomognemo tom ocu ili toj majci da bude uz svog sina ili kćer", poručio je papa, ali ponovno istaknuo kako se na sinodi "nije pričalo o istospolnim brakovima", čime se opet šalju zbunjujuće poruke o službenom stavu Katoličke crkve po pitanju homoseksualnosti.

Sličnu smo situaciju već imali prilike vidjeti nakon što je mađarski kardinal Peter Erdo u izvješću na obiteljskoj sinodi održanoj u listopadu po pitanju homoseksualaca rekao da je Katolička Crkva suočena s izazovom "da prihvati kvalitetu koju oni mogu ponuditi kršćanskoj zajednici".

Međutim, konzervativni biskupi su se distancirali od te izjave, a Katolička je crkva naposljetku zauzela stav kako je to bio "radni dokument" koji ne predstavlja službeni stav Crkve.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.