Novi podaci britanskog Ministarstva obrazovanja pokazuju značajan porast broja djece koju posvajaju gej i lezbijski parovi.

Tako su prošle godine istospolne obitelji posvojile 180 djece, dok je njih 150 dom pronašlo u lezbijskim obiteljima. Usporedbe radi, prije četiri godine je sveukupno 120 djece bilo posvojeno u gej ili lezbijske obitelji, javlja Telegraph.

Heteroseksualne obitelji i dalje čine veliku većinu među posvojiteljima, dok se dijete daje u posvojenje istospolnoj obitelji u jednom od 20 slučajeva. Trenutačno se u britanskim domovima za nezbrinutu djecu nalazi njih više od 68.840.

Zakonskim izmjenama iz 2005. godine, nevjenčani i istospolni parovi prvi su put dobili mogućnost zajedničkog skrbništva nad posvojenim djetetom, a do te je reforme inicijalno došlo zbog smanjenja broja odgovarajućih kandidata za posvajanje. Otad se zakon mijenjao još jednom kako bi dobrotvornim ustanovama zabranio diskriminaciju prema istospolnim parovima, što je rezultiralo zatvaranjem svih rimokatoličkih agencija za posvajanje u Engleskoj.

Nedavno je jedan kršćanski sudac kažnjen zbog izjave da bi djecu trebali odgajati otac i majka. Richard Page je tijekom jednog slučaja posvajanja svojim kolegama iza zatvorenih vrata rekao kako smatra da bi za dijete bilo bolje da odrasta u tradicionalnoj nego u gej obitelji. Nakon tjedan dana je prijavljen zbog predrasuda i suspendiran s obiteljskih sudskih slučajeva.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.