Proteklog je vikenda papa Franjo navodno u privatnu audijenciju primio transrodnog muškarca.

Diego Neria Lejárraga koji je operacijom promijenio spol, zbog čega ga odbacuje njegova vjerska zajednica, za španjolske je novine Hoy ispričao kako je zbog toga pisao i papi Franji, koji ga je nakon toga nazvao i dogovorio susret, javljaju strani mediji.

Lejárraga je novinarima javio kako je papa Franjo njega i zaručnicu primio u privatnu audijenciju u Vatikanu proteklog vikenda. Ured za odnose s javnošću Svete stolice nije potvrdio, ali ni demantirao navode o ovom susretu.

"To što Vatikan odbija potvrditi da se ovaj susret dogodio samo pokazuje kako se njihov stav još ne može nazvati prihvaćanjem'', izjavio je Francis DeBernardo, izvršni direktor progej katoličke organizacije New Ways Ministry.

Foto: Andy Solé

Diego Neria Lejárraga

No, dodao je kako ga ne bi iznenadilo da se taj susret doista i dogodio.

"Ovaj papa brojnim postupcima i susretima s onima koje društvo i Crkva smatraju nepodobnima pokazuje kako je njegova misija poslati snažnu poruku o prihvaćanju i dobrodošlici za sve ljude, bez obzira na njihovu životnu situaciju'', kaže DeBernardo.

"Papa Franjo je i intelektualac koji cijeni raspravu. Vjerujem kako je do njegovog susreta s transrodnim muškarcem došlo ne samo iz pastoralnih pobuda, već i iz želje da o transrodnosti dozna iz prve ruke'', rekao je DeBernardo.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.