Proteklog je vikenda papa Franjo navodno u privatnu audijenciju primio transrodnog muškarca.

Diego Neria Lejárraga koji je operacijom promijenio spol, zbog čega ga odbacuje njegova vjerska zajednica, za španjolske je novine Hoy ispričao kako je zbog toga pisao i papi Franji, koji ga je nakon toga nazvao i dogovorio susret, javljaju strani mediji.

Lejárraga je novinarima javio kako je papa Franjo njega i zaručnicu primio u privatnu audijenciju u Vatikanu proteklog vikenda. Ured za odnose s javnošću Svete stolice nije potvrdio, ali ni demantirao navode o ovom susretu.

"To što Vatikan odbija potvrditi da se ovaj susret dogodio samo pokazuje kako se njihov stav još ne može nazvati prihvaćanjem'', izjavio je Francis DeBernardo, izvršni direktor progej katoličke organizacije New Ways Ministry.

Foto: Andy Solé

Diego Neria Lejárraga

No, dodao je kako ga ne bi iznenadilo da se taj susret doista i dogodio.

"Ovaj papa brojnim postupcima i susretima s onima koje društvo i Crkva smatraju nepodobnima pokazuje kako je njegova misija poslati snažnu poruku o prihvaćanju i dobrodošlici za sve ljude, bez obzira na njihovu životnu situaciju'', kaže DeBernardo.

"Papa Franjo je i intelektualac koji cijeni raspravu. Vjerujem kako je do njegovog susreta s transrodnim muškarcem došlo ne samo iz pastoralnih pobuda, već i iz želje da o transrodnosti dozna iz prve ruke'', rekao je DeBernardo.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.