Vice John Batarelo, predsjednik katoličke udruge Vigilare i jedan od pokretača novog konzervatizma u Hrvatskoj putem Facebooka je kritizirao sudjelovanje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na konferenciji o ravnopravnosti spolova u New Yorku u organizaciji Clinton Foundation, poručivši "Nemojmo raditi božanstvo ni kraljice od nje".

Podsjetio je Batarelo da su joj "kao novi konzervativci" dali javnu podršku prije drugog kruga predsjedničkih izbora, ali poručuje – "to ne znači da smo joj dali blank cheque (bjanko ček) da radi kako god…". Zašto je druženje s Clintonovima zasmetalo Kolindinim podržavateljima u čije se ime oglasio Batarelo?

On ističe kako se radi o "privatnoj inicijativi" na kojoj se, smatra, hrvatska predsjednica nije trebala pojaviti, jer "Da je Hillary Clinton službena američka političarka (primjerice državna tajnica) ajde, normalno da se ne može čovjek izolirati i da kao predsjednica Hrvatske će se susretati sa svakakvim političarima s različitim stavovima i gledištima", javlja tportal.

Novokonzervativnog Batarela ponajviše smetaju "vrednote koje podupiru Clintonovi", a koje su sasvim suprotne od stavova koje bi hrvatska predsjednica, kako on smatra, trebala s njima dijeliti.

"Mlakušni" izgovori za "promoviranje gnjusnog čina"

"Bill i Hillary Clinton su poznati podupiratelji i promotori kulture smrti, to jest za pobačaj, protiv 'tradicionalnog' braka i protiv drugih tradicionalnih vrednota… Ravnopravnost spolova zvuči dobro, ali je paravan za globalnu promociju ubijanje nerođene djece... promoviraju 'gender equality', opet paravan za genderizam. Clintoni su predstavnici ekstremne lijevo-liberalne opcije u SAD-u i to izvoze po svijetu", poručuje predsjednici Grabar-Kitarović.

Da se na konferenciji pojavi ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, Batarelo bi, kaže, "to razumio (ali ne bi odobrio). To se usklađuje s njezinom relativističkom filozofijom", no nikako ne može shvatiti "zašto konzervativna predsjednica Grabar-Kitarović ide tamo". Stoga je osim javnog kritiziranja Batarelo najavio i kako će od Ureda predsjednice zatražiti pojašnjenje razloga njezinog sudjelovanja na konferenciji.

Poručio je i da će pozorno pratiti što će predsjednica govoriti, pogotovo po pitanju pobačaja, jer "predsjednica Grabar-Kitarović mora imati jasan stav vezano za ovo. Nema tu mjesta za oportunizam i pragmatičnost. Ili imaš stav i braniš ga ili... nemaš i koristiš svakakve mlakušne izgovore. Ili vjeruješ u skladu s znanošću da život počinje od začeća i da je svako ljudsko biće važno od začeća ili... koristiš neutemeljene, nazadne, iracionalne i nemoralne stavove kako bi pokrio i promovirao jedan gnjusan čin".

Vice John Batarelo je na kraju poručio kako bi "bilo bolje da je predsjednica provela svoje vrijeme u New Yorku ili Washingtonu s nebrojnim i vrlo utjecajnim konzervativnim organizacijama, think tankovima i institucijama".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.