Odjel za građanska prava države Colorado presudio je da vlasnica slastičarne Azucar, Marjorie Silva, nije diskriminirala Williama Jacka time što je odbila pripremiti dvije torte u obliku Biblije koje su trebale biti "ukrašene" antigej fotografijama i frazama poput "Bog mrzi gejeve", izvijestio je ABC 7 News Denver.

U odluci se ističe kako je Silva katolkinja i da je odbila izvršiti uslugu kupcu zbog "pogrdnog jezika i slika", a ne zbog njihove religijske prirode. Silva je izjavila kako je čitav slučaj bio poput vožnje "vlakom smrti" i kako je zahvalna drugim kupcima zbog pružene podrške.

"Ne samo da smo bili moralno u pravu, nego i zakonski", rekla je.

Podsjetila je i kako je prilikom te narudžbe 2014. predložila kupcu Jacku kako će ona napraviti torte, te mu pripremiti sve potrebno kako bi ih on sâm naknadno ukrasio kako god želi. Nakon što je sama odbila "ukrasiti" torte navedenim antigej porukama, suočila se s tužbom temeljem religijske diskriminacije, prenosi The Huffington Post.

U posljednje su se vrijeme upravo slastičari, cvjećari i drugi pružatelji usluga povezanih s organizacijom vjenčanja pokazali kao pravo iznenađenje u borbi za LGBT prava. Tako je prošlog tjedna bivši TV-propovjednik Joshua Feuerstein prozvao slastičarnicu s Floride Cut The Cake nakon što je vlasnica Sharon Haller odbila napisati na tortu "Ne podržavamo gej brak".

No, s druge strane vlasnik jedne druge slastičarne iz Colorada, Jack Phillips, najavio je 2014. kako više uopće neće raditi svadbene torte nakon što je lokalni sud odlučio da je kriv zbog diskriminacije dvojice gej mladoženja kojima je odbio prodati tortu pozivajući se na svoja kršćanska uvjerenja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.