Jedan je izraelski portal odlučio provesti svojevrsni društveni eksperiment - skrivenom su kamerom snimali reakcije okoline na dva muškarca koji su, držeći se za ruke, prošetali ulicama Jeruzalema.

Kako bi razotkrili razinu homofobije nakon brutalnog napada nožem tijekom tamošnjeg Prajda u kojem je jedna tinejdžerica izgubila život, urednici izraelskog news portala Ynet odlučili su na ulicama Jeruzalema snimiti video eksperiment.  

 

Dok su ih snimale skrivene kamere, dvojica su muškaraca, Shai i Ophir, prošetali gradom držeći se za ruke. Neki od prolaznika su ih gledali s čuđenjem, dok su im drugi dobacivali homofobne uvrede tijekom njihove šetnje ulicama i tržnicom.

Video je snimljen kako bi se procijenilo na koji način društvo gleda na istospolne parove nakon napada na jeruzalemskom Prideu, koji je uzdrmao imidž Izraela kao turističke destinacije koja je prijateljski nastrojena prema LGBT osobama.

Podsjetimo, ultraortodoksni Židov Yishai Shlissel je 30. srpnja nožem napao sudionike jeruzalemske Povorke ponosa i teško ozlijedio šest osoba, a jedna od žrtava, 16-godišnja Shira Banki je nakon nekoliko dana preminula u bolnici.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.