Vojni ordinarij Juraj Jezerinac je u propovijedi povodom hodočašća vojske, policije i branitelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici nazvao istospolne zajednice i rodnu teoriju "nasrtajima i ponudama koje se protive objavi i prirodi čovjeka", pojasnivši kako to nije "nastrana homofobija, već iskreno čovjekoljublje".

Jezerinac je u propovijedi naglasio potrebu očuvanja obiteljskih vrijednosti jer je čovjek "djelo božjih ruku".

"U našem vremenu mnoge su sile zla usmjerene razaranju toga našeg božanskog početka i na raskid svake naše poveznice s Bogom".

"To nije nastrana homofobija, nego iskreno čovjekoljublje"

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac je naglasio važnost braka i ljubavi muškarca i žene za stvaranje potomstva, citirajući hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, koji je kazao da je "ljubav prava i zrela onda kada muškarac i žena jedno u drugome prepoznaju božju sliku i prisutnost božje ljubavi". Kazao je kako je taj božji nauk "svjetlo našeg vremena, u kojem se nerijetko suočavamo s nasrtajima i ponudama koje se protive objavi i prirodi čovjeka, kao što su istospolne zajednice, rodna ideologija i slično", te dodao kako "ni Hrvatska nije izuzeta od te propagande", prenosi t.portal.

Posebno je istaknuo kako bi "bilo kobno da to postane sadržaj indoktrinacije u obrazovno sustavu ili u ustanovama kojima je cilj ljudska i profesionalna formacija čovjeka", te dodao kako to "nije nastrana homofobija, kako se često podmeće, nego iskreno čovjekoljublje koje štiti ljudsku narav u njezinoj izvornosti".

"Crkva čvrsto vjeruje u obitelj utemeljenu u braku muškarca i žene i to temeljna stanica društva i kršćanske zajednice", kazao je Jezerinac. Dodao je i kako "nije jasno zašto bi se partnerske zajednice trebalo tretirati jednako kao i brak muškarca i žene", te kako "posebnu zabrinutost izaziva pokušaj primjene rodne teorije", naglasivši da "Crkva ne prihvaća rodnu teoriju", te kako "ljubav nema alternative".

Jezerinac je okupljenim je hodočasnicima još poručio: "Ne bojte se ljudi, već se čuvajte samo zla", te da budu "stameni u ljudskim i kršćanskim vrijednostima i u svojoj živoj vjeri", jer "ljubav, strpljivost jednakost i pomoć pravo su lice Crkve".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.