FIFA je kaznila nogometne saveze Argentine, Čilea, Meksika, Perua i Urugvaja zbog homofobnog skandiranja njihovih navijača, a najvišu novčanu kaznu od 70.000 dolara dobio je Čile.

Svjetska nogometna organizacija, FIFA, kaznila je nogometne saveze pet zemalja zbog "uvredljivih i diskriminatornih skandiranja" homofobnog sadržaja koja su se čula tijekom utakmica kvalifikacija za SP 2018.

Zbog najviše incidenata, na ukupno četiri utakmice, s najvišom novčanom kaznom u iznosu od 70.000 švicarskih franaka ili 70.000 dolara kažnjen je nogometni savez Čilea, piše Associated Press. Novčanim kaznama u iznosu od 20.000 švicarskih franaka ili 20.000 dolara kažnjeni su nogometni savezi Argentine, Meksika, Perua i Urugvaja.

FIFA je prošle srijede priopćila i kako je u tijeku i postupak protiv nogometnog saveza Hondurasa "zbog očiglednih homofobnih skandiranja navijača".

Iz te krovne svjetske nogometne organizacije već godinama ističu kako isključivo novčane kazne nisu dovoljne u borbi protiv diskriminacije na nogometnim stadionima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.