FIFA je kaznila nogometne saveze Argentine, Čilea, Meksika, Perua i Urugvaja zbog homofobnog skandiranja njihovih navijača, a najvišu novčanu kaznu od 70.000 dolara dobio je Čile.

Svjetska nogometna organizacija, FIFA, kaznila je nogometne saveze pet zemalja zbog "uvredljivih i diskriminatornih skandiranja" homofobnog sadržaja koja su se čula tijekom utakmica kvalifikacija za SP 2018.

Zbog najviše incidenata, na ukupno četiri utakmice, s najvišom novčanom kaznom u iznosu od 70.000 švicarskih franaka ili 70.000 dolara kažnjen je nogometni savez Čilea, piše Associated Press. Novčanim kaznama u iznosu od 20.000 švicarskih franaka ili 20.000 dolara kažnjeni su nogometni savezi Argentine, Meksika, Perua i Urugvaja.

FIFA je prošle srijede priopćila i kako je u tijeku i postupak protiv nogometnog saveza Hondurasa "zbog očiglednih homofobnih skandiranja navijača".

Iz te krovne svjetske nogometne organizacije već godinama ističu kako isključivo novčane kazne nisu dovoljne u borbi protiv diskriminacije na nogometnim stadionima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.