Postojećim portalima, magazinima i festivalima koji prate LGBT zajednicu u Srbiji početkom tjedna pridružio se i radio LGBT Srbija, jer, kako kaže koordinator projekta Aleksandar Stričević "to nije bilo dovoljno, naročito za pripadnike LGBTIQ populacije koji žive izvan velikih gradova i nemaju se gdje opustiti i komunicirati".

Radio LGBT Srbija počeo je s emitiranjem programa u ponedjeljak, 1. veljače, a za sada ga možete pratiti isključivo preko interneta putem playera na njihovoj stranici ili putem moibilnih aplikacija. Uz slogan "Jedini pravi LGBT radio na Balkanu 24/7" počeli su s glazbom, a programske sadržaje s emisijama zabavnog, edukativnog, kontakt i kulturnog programa planiraju pokrenuti od sredine ovog mjeseca. Već 6. veljače počinju sa zabavnom emisijom Fever Show u suradnji s kolegama iz Australije, koja će se emitirati izravno iz Melbourna, a sredinom mjeseca kreće i talk show emisija Sve boje duge koja će se baviti aktualnostima na LGBT sceni i aktivizmu.

Veliki korak za slobodu medija i LGBT zajednicu u Srbiji

Slušatelji će se moći uključivati u radijski program telefonski ili putem skajpa, a možete se uključiti i u javnu chat sobu. Kako navode na stranicama radija, prema statistikama streama, otvaranje radija LGBT Srbija pratilo je nekoliko stotina slušatelja, što komentiraju kao veliki broj s obzirom da se radi o internet mediju LGBT sadržaja.

Radio LGBT Srbija nastao je kao prvi projekt nevladine organizacije LGBT Srbija "zbog potrebe zajednice za objektivnim medijem koji je namijenjen svim uzrastima", piše na njihovoj stranici.

"Smatramo kako je LGBT populaciji potreban medij koji će ih informirati o LGBT događanjima, upoznati s radom LGBT organizacija i gej friendly mjestima, a zabavni program radija uz glazbeni program i kontakt emisije pruža mogućnost ljudima iz unutrašnjosti koji, na žalost još uvijek nemaju LGBT friendly mjesta za opuštanje, komunikaciju i uživanje uz najbolju glazbu".

Predsjednik LGBT Srbija i koordinator projekta radija Aleksandar Stričević smatra da je ovo veliki korak za slobodu medija, ljudska prava i samu LGBT zajednicu u Srbiji.

"Željeli smo našoj zajednici pokloniti jedan medij preko kojeg će se moći informirati, educirati, družiti i zabavljati, a i svim ostalim građanima ove zemlje mogućnost da čuju glas svojih prijatelja i susjeda", kazao je Stričević u programu radija LGBT Srbija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.