Vođa opskurne organizacije Return of Kings, koja slavi "pravu muškost", zalaže se za legalizaciju silovanja, promiče homofobiju i mizoginiju, Amerikanac Daryush "Roosh" Valizadeh, ipak je odustao od prvog svjetskog okupljanja istomišljenika najavljenog za ovu subotu, zbog toga što im ne može jamčiti sigurnost.

Bloger i vođa organizacije Return of Kings (ROK), 36-godišnji Daryush "Roosh" Valizadeh, Amerikanac armensko-iranskog porijekla, koji je za subotu, 6. veljače, najavio prvo globalno okupljanje svojih sljedbenika u čak 43 zemlje na svijetu i ukupno 165 gradova, objavio je kako je skup otkazan "jer im ne može jamčiti sigurnost i privatnost", kako je napisao na stranicama organizacije.

"Roosh" je postao poznat po suludoj ideji kako bi silovanje trebalo biti legalno ako se žena nalazi u muškarčevoj kući ili stanu, jer "ako je svojevoljno pristala doći, pristala je i na seks", a promiče ideju "povratka svijeta u kojem će muškarci biti glavni", jer su "žene niža bića", nasilje nad gejevima, mizoginiju, obiteljsko nasilje, anoreksiju i transfobiju, piše Pink News.

Boksačice poručile kako će mu "razbiti skup"

Na listi gradova gdje su se trebali Daryushovi sljedbenici našao se i Beograd, a Blic piše kako skup nije prijavljen srpskoj policiji, te kako ga ne bi ni dopustili jer nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Nakon što je prošle godine objavio ideju o "legalizaciji silovanja", našao se na crnoj listi brojnih zemalja, pa mu je Australija uskratila i vizu, gradonačelnici brojnih kanadskih gradova su mu poručili da nije dobrodošao.

 

Uoči ovog najavljenog međunarodnog skupa brojne udruge za ljudska prava, feminističke organizacije, kao i političari, pokrenule protestne akcije i peticije, a otkazivanju zbog "sigurnosti i zaštite privatnosti" sljedbenika zasigurno je pridonijela i poruka članica ženskog boksačkog kluba iz Toronta, The Toronto Newsgirls, koje su mu poručile kako će "razbiti skup", piše Paper Magazine.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.