Prema rezultatima novog istraživanja koje stiže iz Gruzije, oko polovica svjetskog stanovništva, uključujući heteroseksualne muškarce i žene, mogla bi u sebi nositi "gej gene" koje dalje prenose na svoju djecu.

Sestre gej muškaraca sklonije su tome da imaju više djece čime se pojašnjava opstojnost homoseksualnosti u široj populaciji, a heteroseksualni muškarci također mogu biti nositelji gena s predispozicijom da budu gej, pokazuju rezultati novog istraživanja.

Dr. Giorgi Chaladze sa Državnog sveučilišta Ilia u Tbilisiju u Gruziji u svom je istraživanju koristio računalni model kako bi pojasnio utjecaj gena i nasljeđivanje homoseksualnosti kao i njihovu prisutnost kroz čitavu ljudsku povijest u svim kulturama.

Dr. Chaladze je nastojao otkriti zašto geni povezani s homoseksualnošću ne izumiru obzirom kako heteroseksualni muškarci imaju pet puta više djece od gej muškaraca, a u to je uklopio i ranija istraživanja prema kojima gej muškarci češće dolaze iz većih obitelji, piše Independent.

Temeljem njegovih izračuna, koji su objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behavior, muška homoseksualnost opstaje u populaciji na "niskoj i stabilnoj frekvenciji" ako polovica muškaraca i nešto više od polovice žena nose gene s predispozicijom homoseksualnosti.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.