"Zlatko doktore, Zlatko ministre, ustraj nedaj se. Narod je uz tebe", natpis je s jednog od transparenata koje su jutros pred Banskim dvorima istaknuli gorljivi podržavatelji lika i djela ministra Zlatka Hasanbegovića, kojem već mjesecima ne daju disati jugofili, orjunaši, antifašistički floskulaši i crveni fašisti, odnosno neprijatelji prokazani na drugom transparentu.

Kako javlja forum.tm, na skupu potpore ministru jutros se okupilo pedesetak ljudi, a jedna je gospođa pristojno zamolila da napišu "kako ih je bilo 20 posto više, znate, zbog kiše...". Skup je organizirao branitelj Šefik Orlić, a cilj je bio tražiti od Vlade i, kako su rekli, Hrvatskog državnog sabora, da zaštiti od javnog progona i linča tog "borca za istinu, demokraciju i reforme" i jedinog od ministara koji radi svoj posao".

Šefik Orlić objasnio je novinarima da su se odlučili okupiti na Markovu trgu zato što su ovdje protiv ministra Hasanbegovića prosvjedovali Kulturnjaci te da su, osim njemu, došli dati potporu i Tomislavu Karamarku kojem "ovih dana podmeću". Najavio je da će pismo potpore kojim traže jasnu i glasnu javnu zaštitu ministra Hasanbegovića uručiti premijeru, potpredsjednicima i predsjedniku Sabora.

hu

Prvo Hasanbegović, a sad još podmeću Karamarku!

"Odlučio sam uputiti ovo pismo zbog linča tzv. Vladinih i nevladinih udruga koje ne misle dobro državi. Želimo upozoriti Vladu da se prestanu prepucavati i da krenu raditi posao. Sad je bio ministar Hasanbegović, pa zatim podmeću Karamarku. Tko je sljedeći na redu?", pita se Orlić.

Takav skup, jasno, nije mogao proći bez glumca Božidara Alića koji je odrecitirao pjesmu "Hrvatska" Drage Ivaniševića te pročitao i Orlićevo otvoreno pismo. U njemu mole dužnosnike da svojim utjecajem prekinu "javni progon i linč kojem je već tjednima izložen ministar kulture Zlatko Hasanbegović, što ne mogu mirno gledati".

"Hrvatska javnost već tjednima daje neupitnu podršku ministru Hasanbegoviću pa vas pitam dokad ćete dopuštati ovaj medijski linč, jer vi imate mogućnost i alate to zaustaviti", poručuju.

Više o svemu pročitajte na Forumu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.