Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti u Srbiji, Brankica Janković, donijela je mišljenje kako je predsjednik političke stranke Jedinstvena Srbija, Dragan Marković Palma, prekršio Zakon o zabrani diskriminacije i preporučila da se mora javno ispričati LGBT populaciji. Usprkos tome što je još prije dvije godine pravomoćno osuđen zbog teške diskriminacije LGBT osoba i sud mu je zabranio daljnje takve izjave, Marković ignorantski nastavlja svoju homofobnu misiju.  

Gej lezbijski info centar (GLIC) prijavio je čelnika Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palmu, nakon što je u razgovoru za jedan srpski tjednik izjavio: "Kakva bre populacija? To su grupice ljudi koje od svojih i tuđih zdravstvenih problema prave biznis. Kako da podržim nešto što je protuprirodno".

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, utvrdila je kako je Marković ovime diskriminirao LGBT populaciju, jer takvim izjavama vrijeđa dostojanstvo osoba istopolne seksualne orijentacije i u odnosu na njih stvara ponižavajuće i uvredljivo okruženje, doprinosi širenju stereotipa i predrasuda, kao i stigmatizaciju i netoleranciju, piše GayEcho.

Ignorira sudske presude i nastavlja s homofobni uvredama, sad se mora javno ispričati

Dragan Marković je ovom izjavom prekršio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije i preporučeno mu je da se ispriča pripadnicima LGBT populacije putem nacionalnih dnevnih novina te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava kojima vrijeđa dostojanstvo LGBT populacije.

I mi smo već nekoliko puta pisali o dotičnom srpskom političaru koji je 2014. i pravomoćno osuđen zbog teškog oblika diskriminacije LGBT populacije, a sud mu je tada zabranio da izvršenu diskriminaciju ponavlja. Međutim, Marković, i dalje ignorira pravomoćne presude i nastavlja sa svojom homofobnom misijom.

Trenutno se pred Višim sudom u Beogradu protiv njega vodi i postupak prema zajedničkoj tužbi 50 lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba koje za nanesene duševne boli traže odštetu od lidera Jedinstvene Srbije, u iznosu od 25 milijuna dinara.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.