www.stream-xnxx-porn.com

U samo pet zemalja u svijetu lezbijke, gejevi, biseksualne i trans* osobe imaju jednaka ustavna prava, pokazalo je globalno istraživanje, pokazavši i da većina zemalja ne štiti pripadnike LGBT zajednice od diskriminacije i vrijeđanja.

Velika Britanija, Bolivija, Ekvador, Fiji i Malta jedine su zemlje na svijetu koje su omogućile ustavna prava i pripadnicima LGBT zajednice, odnosno svim građanima bez obzira na spolnu orijentaciju ili rodni identitet, pokazalo je izvješće centra za analizu WORLD koji djeluje pri Sveučilištu u Kaliforniji (UCLA). Analiza ustava svih 193 zemalja koje je priznao UN najsveobuhvatnija je studija tog tipa do danas.

Unatoč tomu što su 22 zemlje uvele zakon o sklapanju istospolnih brakova, izostanak jednakih ustavnih prava za pripadnike LGBT zajednice znači da su izloženi opasnosti od diskriminacije i kršenja prava koja im pripadaju, smatraju autori studije.

"Iako je priznanje istospolnog braka važan i dobar početak, to još uvijek nije dovoljno da bi spriječilo diskriminaciju koja se događa na poslu i u brojnim drugim sferama života", smatra autorIca studije Jody Heymann, utemeljiteljica centra WORLD i dekanica Odjela za javno zdravstvo na UCLA-u.

"Ključno je da ustav jamči jednaka prava i zaštitu od diskriminacije pripadnicima LGBT grupe u svim životnim sferama", istaknula je Heymann.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.