Uoči kampanje za rujanske parlamentarne izbore iz Mosta poručuju kako se nadaju svojevrsnom moratoriju na kaznene prijave protiv političara. Njihov Robert Podolnjak je izjavio kako u tom razdoblju "USKOK ne bi trebao poduzimati radnje koje bi se mogle tumačiti da idu u korist neke političke opcije".

Most se nada da u predstojećem razdoblju neće biti novih kaznenih prijava, izjavio je Robert Podolnjak u sinoćnjoj emisiji "Otvoreno" na HTV-u.

"Naravno, one kriminalne prijave koje nemaju veze s politikom su nešto drugo, ali onaj dio koji se odnosi na političare koji su aktivni u izbornoj promidžbi, bojim se da bi se prijave u tom smislu mogle koristiti negativno", dodao je.

S tim se nije složio SDP-ov Peđa Grbin.

"Neprihvatljivo je zauzimati stav da bi USKOK trebao zastati na mjesec dana i ne procesuirati političare. Ja sam za procesuiranje svakoga za koga postoji indicija da je počinio kazneno djelo u svakome trenutku. Ne može netko imati imunitet zato što se kandidirao na izborima", rekao je Grbin.

Most bi volio da nadolazećim izborima dobiju milijun glasova, a spremni su preuzeti i odgovornost kad je u pitanju mjesto premijera. Grbin je pak poručio kako nakon svega viđenog u zadnjih šest mjeseci SDP nije spreman s njima razgovarati.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam