www.stream-xnxx-porn.com

Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Zeid Ra'ad Al Hussein optužio je republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa za širenje "ponižavajućih rasnih i vjerskih predrasuda" i upozorio na porast populističkih politika koje bi mogle postati nasilne.

Govoreći na konferenciji posvećenoj sigurnosti i pravdi Zeid Ra'ad Al Hussein je rekao da je govorio o nizozemskom čelniku desnog centra Geertu Wildersu i drugim "populistima, demagozima i političkim fanatičarima". Imenujući Donalda Trumpa u SAD-u, Nigela Faragea u Velikoj Britaniji i Marine Le Pen u Francuskoj, među ostalima, optužio ih je za upotrebu "taktika zastrašivanja" sličnim onima IS-a, poznatim i kao Daesh.

"Nemojte me krivo shvatiti, sigurno ne izjednačujem poteze nacionalističkih demagoga s onima Daesha", rekao je. "Ali u svojem načinu komuniciranja, upotrebi poluistina i pojednostavljivanja, Daeshova propaganda koristi taktike slične onima koje koriste populisti".

Wildersovu izbornu platformu za izbore u ožujku 2017, u kojoj nizozemski desničar poziva protiv muslimanskih imigranata, za zatvaranje džamija i za zabranu Kurana, Zeid je nazvao "grotesknom" i kazao kako bi Wildersova retorika mogla imati strašne posljedice.

"Povijest možda može podučiti Wildersa i njegove istomišljenike kako učinkovita ksenofobija i fanatizam mogu postati oružje", rekao je i upozorio: "Ozračje će postati nabijeno mržnjom i na toj točki može prerasti u golemo nasilje".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

0 # raychild 2017-01-06 16:01
Iako se slažem s tim da nijedna politika ne bi trebala poticati rasizam, homofobiju i goblike diskriminacije, treba biti pažljiv s upotrebom pojma "populizam" i tumačenjima njegove "poželjnosti" ili "štetnosti". Populizam, u svojoj definiciji, je "Ideologija koja se bori za "moć naroda", odn. "Power to the People", u njegovoj borbi protiv tiranije establišmenta. Dakle, "populizam" je plemenita ideja, a ne nešto protiv čega bi se trebali boriti. Pripadnici establišmenta, bilo u politici ili medijima, će se naravno zalagati za "štetnost" populizma jer se on bori protiv upravo onog establišmenta kojem ti političari pripadaju.
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.