Ona ima partnericu i djecu, a vodi kampanju ekstremno desne stranke. Na predstojećim parlamentarnim izborima u njemačkoj, lezbijka Alice Weidel bit će na čelu kampanje stranke AfD (Alternativa za Njemačku).

Ta stranka zbog koje ovih dana zajedno prosvjeduju ljevica i katolička te protestantska crkva, ne priznaje istospolne obitelji i traži da brak bude definiran kao ekskluzivna zajednica žena i muškaraca. Alice Weidel ima suprugu i dva sina pa to znači da će voditi kampanju stranke koja njezinoj obitelji ne priznaje status obitelji, javlja Gay Star News.

U nastupnom govoru Weidel je kazala da politička korektnost pripada "povijesnom smetlištu" te da njezina obitelj više ne može u miru uživati u Božiću zbog sigurnosnih mjera.

Bez ograde prema anti-LGBT politici

Gay Star News upozorava da je AfD-ov program antiimigrantski, ali i anti-LGBT. Ne žele spolni odgoj koji će uključivati afirmativan govor o LGBT osobama jer smatraju da je to nedopustivo miješanje u odgoj djece i prava roditelja. Smatraju i da se djecu zbunjuje kad se govori o homoseksualnosti i transrodnosti.

 

"Wir haben es allen gezeigt: Den Medien, den Altparteien und den Bildungsbomben der Antifa!" (Rede nach der Wahl des AfD-Spitzenduos während des Bundesparteitags in Köln)

Posted by Alice Weidel on Monday, 24 April 2017

 

Izričiti su protivnici "rodne ideologije" jer smatraju da ona marginalizira prirodne razlike među spolovima i uništava tradicionalne vrijednosti i specifične rodne uloge u obiteljima.

Weidel je bila među autorima programa AfD-a i do danas se ni u jednom slučaju nije ogradila od AfD-ove diskriminacijske politike spram LGBTI osoba.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.