www.stream-xnxx-porn.com

U Njemačkoj se 18. rujna održavaju važni izbori u Berlinu i pokrajini Mecklenburg-Vorpommern. Ankete pokazuju kako će ekstremno desna stranka Alternativa za Njemačku (AfD) ući u predstavnička tijela, a možda i osvojiti dvoznamenkasti broj glasova. Njemačka LGBT zajednica je na aktualnu političku situaciju reagirala između ostalog i "Berlinskim manifestom protiv instrumentalizacije LGBTIQ* od strane desničarskih populista", otvorenim pismom u kojem se upozorava na opasnost od ekstremne desnice i ksenofobnih populista iz AfD-a, koje su potpisali brojni poznati LGBT Nijemci, ali i "obični" LGBT građani.

"Mi, nižepotpisani, ustajemo protiv korištenja seksualnih manjina od strane desno-populističkih i desno-radikalnih stranaka, skupina i publicista. Promatramo sa zabrinutošću kako se temelj naše demokracije, građanski i društveni angažman, etiketira uvredama poput ‘Gender-Gaga’ i ‘queeribani’. Nasuprot tome, mi zagovaramo politiku koja raznolikost našeg društva vidi kao šansu i koja postignuća našeg emancipatorskog pokreta iz proteklih 50 godina brani i želi nastaviti dalje.

Znamo: lezbijke, gejevi, biseksualne, interseksualne i trans* osobe mogu u borbi za vlastitu ravnopravnost pobijediti samo zajednički. Svi ćemo izgubiti ako dopustimo da nas se okrene jedne protiv drugih. Lekcija koju smo naučili iz povijesti pokreta za naše oslobođenje glasi: trebamo jedni drugima, učimo jedni od drugih, solidarno se zalažemo jedni za druge - i kad je riječ o našim razlikama, kao i o našim sličnostima.", stoji na početku Berlinskog manifesta, otvorenog pisma koje je inicirala skupina LGBT građana i građanki u povodu lokalnih izbora u Berlinu i Mecklenburg-Vorpommernu.

Inicijatori manifesta su novinari Werner Hinzpeter, Elmar Kraushaar i Dirk Ludigs, kulturolog Jan Schnorrenberg, germanistica Parissa Chagheri, politolog Klaus Bechtold, urednik Bastian Brauns i dr. Birgit Bosold iz uprave Schwules Museuma.

Širenje straha za pridobivanje glasova

Manifest je i reakcija na uspon ekstremističke, islamofobne i homofobne stranke AfD, koja je nedavno u Berlinu počela s kampanjom usmjerenom i prema LGBTIQ zajednici, dok drugdje sudjeluje u akcijama protiv LGBTIQ ravnopravnosti i istospolnih obitelji. U Berlinu se na Povorci ponosa pojavilo i vozilo s plakatom AfD-a, koji su sudionici povorke onda poderali. AfD igra na to da posvađa berlinske muslimane i LGBTIQ zajednicu, šireći strah od prvih kako bi dobili glasove drugih.

Stoga u manifestu apeliraju na LGBTIQ glasače da na nadolazećim izborima svojim glasom ne podrže stranke koje su protiv raznolikosti i LGBT ravnopravnosti. Također, pozivaju i sve građane da se suprotstave diskriminaciji svojih LGBTIQ sugrađana.

Berlinski manifest su podržali i u njemačkoj javnosti poznati LGBTIQ građani i građanke te strejt saveznici: komičar i voditelj Thomas Hermanns, autor stripova Ralf König, glumica Maren Kroymann, spisateljica Anne Wizorek, zastupnici u Bundestagu Volker Beck i Johannes Kahrs, bivši njemački državni odvjetnik Manfred Bruns, intendant Komische Oper Berlin Barrie Kosky i mnogi drugi.

Nimalo iznenađujuće, manifest je i popraćen u relevantnim njemačkim medijima, a u cijelosti je dostupan ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.