Katolički biskup iz Illinoisa kaže da nema crkvenog pogreba za one koji su sklopili istospolne brakove osim u slučaju da se pokaju na smrtnoj postelji. Istospolni supružnici su, smatra američki katolički biskup Thomas Paprocki "skandal za vjernike" sve dok se ne pokaju.

Gay Star News izvještava o dekretu biskupa Thomasa Paprockog u kojem piše kako istospolni parovi moraju pokazati "neke znakove pokajanja" ukoliko žele pogreb.

"Ukoliko ne daju neke znakove da se kaju prije smrti, umrli koji su javno živjeli u istospolnom braku predstavljaju skandal za vjernike i bit će lišeni crkvenih pogrebnih obreda", poručuje biskup Paprocki u svom Dekretu o istospolnim brakovima, koji u cijelosti donosi The Washington Post.

To de facto znači da se oni koji su živjeli u istospolnim brakovima za taj svoj "grijeh" moraju pokajati prije smrti jer je biskup Paprocki uvjeren kako u Katoličkoj crkvi nema mjesta za blagoslov istospolnih brakova te da istospolni partneri ne mogu primati svetu pričest i sakramente.

"Objektivno nemoralni odnos"

"Osoba koja živi javno u istospolnom braku neće primiti sakrament krizme ukoliko on ili ona ne odreknu iz objektivno nemoralnog odnosa", piše u biskupovom Dekretu u kojem se osvrnuo i na status djece u istospolnim brakovima.

Zahtijeva da se djeca odgajaju u stogom katoličkom duhu i da roditelji nemaju nikakvo pravo sponzorirati svoje dijete za inicijacijske obrede Katoličke crkve. Gay Star News ističe kako su stavovi koje zagovara biskup Paprocki u svom Dekretu o istospolnim brakovima posve suprotni onome što zagovara papa Franjo.

Podsjećaju da je papa Franjo usred Vatikana nedavno primio luksemburškog premijera Xaviera Bettela zajedno s njegovim suprugom Gauthierom Destenayom, kao i da je Vatikan u travnju na mjesto savjetnika službe za odnose s javnošću imenovao pro LGBT jezuitskog svećenika Jamesa Martina.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.