Dva lava zatečena u "nepriličnom" odnosu u kenijskom rezervatu Masai Mara treba izolirati i podvrgnuti promatranju kako bi se shvatilo zašto su se upustili u "homoseksualno ponašanje". Naime, postoji mogućnost da su ih zaposjeli demoni ili su, budući da lavovi ne gledaju filmove, vjerojatno vidjeli neki gej par koji se seksao u rezervatu.

Ovo nije šala, već mišljenje Ezekiala Mutue, šefa kenijskog Odbora za klasifikaciju filmova, u Keniji inače poznatog kao "moralnog policajca" koji je zabranjivao "pro gej" filmove i crtiće jer "glorificiraju" takve odnose.

Spomenuti "gej lavovi" primijećeni su u skrovitom dijelu rezervata dok je jedan ležao, a drugi se nadvio nad njim tako da se njihov položaj mogao protumačiti i kao da su u nekoj vrsti seksualnog odnosa. Fotografirao ih je Paul Goldstein iz Londona, inače vodič agencije Exodus Travels.

"Katkad ugledate nešto od čega vam zastane dah. Vodio sam grupu turista i ugledali smo dva impresivna alfa mužjaka na savršenom svjetlu, a ono što se potom dogodilo bilo je nevjerojatno. Lavlje parenje obično traje nekoliko sekundi, a ovo je trajalo duže od minute, dok je nježnost poslije toga bila očita za razliku od naglog razdvajanja u ženki i mužjaka. Dodirivali su se njuškama", ispričao je Goldstein britanskim medijima.

Opsjednuti lavovi

Nairobi News je u intervjuu za komentar upitao Ezekiala Mutuu. Premda je očito da su oba lava mužjaci, on smatra kako "ne bi trebalo brzati sa zaključcima da se radi o muškom paru".

"Mi u Odboru ne reguliramo životinje ali ovo je prvi put da se takvo što dogodilo. Treba provesti neka istraživanja. I htio bih potvrdu da su oba lava mužjaci jer to nije normalno", rekao je.

Dodao je kako "tim životinjama treba savjetovanje jer su na njih vjerojatno utjecali gejevi koji su se seksali u rezervatu".

"Ne znam, mora da su imitirali ljudsko ponašanje ili je riječ o opsjednutosti demonima. Jer te životinje ne gledaju filmove", zaključio je Mutua koji vjeruje da su razlog homoseksualnosti demonske sile, a "demoni zaposjedaju i životinje".

"Mislim, kad ste čuli za takvo što? Čini se da su demonski duhovi koji opsjedaju ljude sad to napravili sa životinjama. Zato kažem, izolirajmo lude gej životinje, proučimo njihovo ponašanje jer to nije normalno. Životinje se seksaju radi razmnožavanja. Dva lava se ne mogu razmnožavati, pa će zato lavlja vrsta izumrijeti", zaključio je Ezekial Mutua.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.