Foto: Flickr/Focka
U moru neobičnih i pomalo neugodnih trenutaka na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, jedan će se zasigurno još dugo pamtiti. Riječ je o, kako su je mnogi prozvali, transfobnoj šali najomiljenije američke voditeljice i komičarke Ellen DeGeneres.

Njezina izjava dogodila se u uvodnom dijelu svečane dodjele kad je DeGeneres proglasila gej ikonu Lizu Minnelli "najboljom imitatoricom" slavne glumice i izazvala čuđenje i mrgođenje legendarne glumice, koja je sjedila u publici. Minneli je na dodjelu došla kako bi odala priznanje majci Judy Garland, za 75. godišnjicu jedne od najvećih holivudskih uspješnica "Čarobnjak iz Oza".

Nespretna i uvredljiva izjava Ellen DeGeneres iznenadila je mnoge koji komičarku i televizijsku voditeljicu poznaju po zdravom i politički korektnom humoru, zbog čega je velik broj gledatelja od nje zahtijevao ispriku za "transfobnu šalu". Isprika ipak nije stigla, a voditeljica je svoju izjavu obranila rekavši kako se ne radi o uvredi jer je i sama pripadnica LGBT populacije.

No, isprika bi možda mogla uslijediti nakon što je prošlog tjedna Liza Minnelli u razgovoru za novine LA Times priznala kako ju je Ellen ipak uvrijedila. "Osjetila sam se pomalo uvrijeđenom, ali nije to ništa strašno. Brzo me prošlo. Ellen je genijalna, zaista je draga osoba. Mislim da me nije namjerno htjela povrijediti. Uostalom, znamo se i privatno", kazala je Minnelli.

"Imam osjećaj da ju je njezin tim krivo savjetovao. Na neki čudan način, godilo mi je kad sam dobila silnu podršku ljudi iste te večeri. Ipak, Ellen je i dalje predivna i žao mi je što joj je ovo uzrokovalo toliko stresa", ispričala je 68-godišnja glumica.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.