Mobilna aplikacija za upoznavanje namijenjena isključivo lezbijkama, indikativnog naziva Scissr, što bez imalo dvojbe aludira na seksualnu pozu, uskoro bi trebala postati dostupna na tržištu. Kako piše Guardian, za ideju o aplikaciji koja bi pomogla lezbijkama u lakšem pronalaženju buduće partnerice zaslužna je instruktorica penjanja Allison Ullrich iz Chicaga.

"Ono što me dovelo do te ideje jest sâm život i razgovori koje sam vodila s prijateljima o vezama i ženama'', rekla je Ullrich, koja je bila razočarana heteroseksualno orijentiranim aplikacijama i internetskim stranicama kao što su OkCupid, Match i Tinder. I tako je, uz pomoć prijatelja Adnana Becka i developera Ora Interactive, rođena aplikacija Scissr.

Korisnice moraju biti starije od 18 godina, a moći će objaviti tri fotografije i osobne informacije do 300 riječi. Scissr će nuditi i mogućnost razmjene privatnih poruka, te opciju koja će drugoj korisnici dati do znanja da ste ''zaljubljene'' ili ćete je moći staviti na ''listu želja''. Ponudit će vam i postavljanje preferencija poput ''neobavezni seks'', ''ljubav i veze'',''umrežavanje'' i ''prijateljstvo'', a kao mogućnosti spolne orijentacije će ponuditi : lezbijka, biseksualna i ''znatiželjna''.

Foto: Scissr

Poput brojnih drugih aplikacija za upoznavanje i razmjenu poruka, Scissr će se vezati uz GPS podatke kako bi korisnice pronašle lokacijski što bližu potencijalnu opciju za romansu, ali za razliku od drugih aplikacija Scissr neće ograničiti potragu isključivo na najbližu lokaciju. Iako na tržištu već postoje popularne aplikacije za lezbijke, poput Daatch, Brenda i Wing Ma’am, Allison Ullrich se nada kako će Scissr ponuditi nešto više.

"Naša je želja da se unutar LGBT zajednice žene povežu kroz svoje nezavisne ili zajedničke kulturne interese'', poručuje Allison.

Zasad još nije poznat datum izlaska iOS mobilne aplikacije Scissrs na tržište, a s web stranice poručuju da će to biti – uskoro.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.