Usprkos brojnim pritužbama, organizacija za procjenu etičkih standarda u reklamama odbila je u Nizozemskoj zabraniti plakate koji promoviraju internetsku stranicu Squirt.org i mobilnu aplikaciju pomoću koje gej i biseksualni muškarci traže seksualne partnere.

Veliki reklamni plakati za internetsku stranicu i mobilnu aplikaciju Squirt postavljeni su na glavnim željezničkim postajama diljem Rotterdama, Amsterdama, Utrechta i Haaga. Usprkos brojnim pritužbama, organizacija za procjenu etičkih reklamnih standarda, Advertising Standards Board (ASB), presudila je kako neće zabraniti plakate i da se reklamna kampanja može nastaviti, piše Pink News.

Kanada zabranila plakate jer "potiču na seks na javnom mjestu"

Nezadovoljni plakatima tražili su njihovo uklanjanje zbog "izuzetno neprimjerenog sadržaja koji se promovira na javnim mjestima", drugi su zabrinuto komentirali kako je reklama napravljena "kako bi privukla djecu na posjet toj internetskoj stranici", dok su treći zaključili kako je sve to "izuzetno bolesno i šokantno".

Međutim, ASB je utvrdio kako je na plakatu korištena "potrebna mjera opreza u kontekstu dobrog ukusa i javnog morala". Dodaju i kako modeli koji su na reklamnom plakatu djelomično razodjeveni, odnosno ne nose gornji dio odjeće, "nisu prikazani u provokativnim seksualnim pozama" te kako "ne sugeriraju seksualni odnos".

Istovjetni su plakati ranije zabranjeni u Kanadi, nakon što je Komisija za promet Toronta, Toronto Transit Commission (TTC), ustvrdila kako potiču gej zajednicu na "kršenje zakona". Njihov je glasnogovornik Danny Nicholson tada izjavio: "Uklonili smo reklamne plakate jer promoviraju seks na javnim mjestima, što je zakonski zabranjeno".

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.