Objavljene su nominacije za 27. dodjelu godišnje medijske nagrade GLAAD čija će svečana dodjela prvi put u gotovo 10 godina biti prikazana u izravnom TV prijenosu.

Među ukupno 101 nominiranih za godišnju medijsku nagradu GLAAD, koja se dodjeljuje kao priznanje za objektivan i točan prikaz života LGBT zajednice, su i filmovi Carol, The Danish Girl i Grandma, te TV serije Empire, Orange Is the New Black, Transparent i Grace and Frankie, piše Hollywood Reporter. Nominirana je i ABC-eva emisija 20/20 za intervju Diane Sawyer s Caitlyn Jenner.

"Već gotovo tri desetljeća godišnja medijska nagrada GLAAD promovira uključivost u medijima i unaprjeđuje prihvaćenost LGBT osoba. Oni koji su nominirani ove godine podigli su ljestvicu stvarajući promišljene i drugačije priče, kojima su produbili razumijevanje LGBT osoba od strane gledatelja i ubrzali prihvaćanje zajednice diljem svijeta", istaknula je predsjednica GLAAD-a Sarah Kate Ellis.

Dodjela nagrada održat će 2.travnja u Los Angelesu i 14. svibnja u New Yorku, a 27. medijska nagrada GLAAD će prvi put u gotovo 10 godina biti prikazana i u jednosatnom prijenosu na TV-kanalu Logo.

Listu svih nominiranih možete pročitati ovdje.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.