Baš kao i u slučaju Erste banke, koja je prije nekoliko godina uzrujala dežurne čuvare ćudoređa i morala televizijskom reklamom u kojoj se gej par drži za ruke, pa su se pisale peticije i pozivalo na bojkot, isto se događa i ovih dana s reklamom za Pipi.

Sve je počelo ranije ovog tjedna, kad je na Facebooku osvanula objava tog dalmatinskog brenda s vizualom dvojice mladića koji leže na plaži, a jedan od njih crta srce u pijesku, uz status "Promjena vrimena, a i vrimena se minjaju. I #bolimePipi".

Suvišno je i spominjati da je to duboko uvrijedilo brojne komentatore i fanove stranice na društvenim mrežama, kao i, dakako, Vicu Batarela, no reakcije takvih uvijek su iste, pa ih nema potrebe citirati, niti im posvećivati ikakvu pozornost.

Temu je obradio i RTL Direkt u kojem je gostovala članica inicijative Ponosni Zagreb, Azra Ayyash:

"Ovo je konačna afirmacija na neki način. Svaki brend traži svoj dio na tržištu, ako se na ovakav način pozicionira onda je društvena svijest dovoljno napredovala da im takva pozicija neće naštetiti", rekla je i dodala da u posljednje dvije godine vidi pozitivan pomak u razmišljanju građana.

Ipak manje negativnih komentara, svijest se polagano mijenja

"Do promjena je došlo, ali po pitanju prava na papiru tu još ima posla. Svijest se itekako mijenja. Ja sam jedna od onih osoba koja čita komentare ispod članaka, prije je bilo svakakvih komentara, sad su pozitivni komentari su najlajkaniji, a na negativne komentare se javljaju najnormalniji ljudi i objašnjavaju im zašto su u krivu", rekla je.

Inače, Pipi je odnedavna poznat i po tome što se u reklamama koriste ilustracijama stvarnih ljudi, pa su tako prošle godine pokrenuli i kampanju u kojoj su pozvali ljude da im šalju slike svojih neisklesanih tijela. Na kraju su izabrali jednu ženu i po njezinu tijelu izradili prvi svjetski spomenik neisklesanom tijelu na splitskim Bačvicama.

spomenik_bacvice

Inače, za one koji ne znaju, Pipi je dobila ime po najpoznatijoj Pipi Dugoj Čarapi, buntovnoj djevojčici iz popularne dječje knjige švedske književnice Astrid Lindgren.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.