Foto: AdvocateSedamnaestogodišnji Spencer Perry posljednji je u nizu djece koja su javno istupila kako bi dokazala da antigej političari nemaju pravo kad njihovom roditeljima pokušavaju uskratiti pravo na brak.


Kristin Perry i Sandra Stier jedne su od tužitelja u predmetu koji je u utorak doveo do proglašavanja Prijedloga 8 neustavnim. Na velikoj konferenciji za tisak koja je potom uslijedila, za mikrofon je stao njihov sin Spencer te u ime svoje trojice braće i majki objasnio zašto bi Kalifornija zakonski trebala prepoznati njihovu obitelj.

"Borba mojih majki borba je svih gej osoba. One su diskriminirane samo zbog toga što jesu i zato što vole koga vole. Bračna jednakost sljedeći je korak kojim bi im država Kalifornija trebala pokazati da su jednake. Sretan sam što sam odrastao u takvoj obitelji", počeo je svoje izlaganje mladi Spencer.

Spomenuo je i kako Prijedlog 8 ljubav njegovih majki i drugih gej roditelja definira kao pogrešnu i da im se na taj način poručuje da ne pripadaju te da njegova obitelj nije jednaka kako i obitelji njegovih vršnjaka.

Madison Galluccio još je jedna tinejdžerica koja je nedavno govorila pred Skupštinom u New Jerseyu u prilog bračnoj jednakosti i zatražila da država dopusti njezinim očevima da se vjenčaju.

"Država New Jersey me diskriminira, kao da sam kakva otpadnica. Ali znaš što, New Jersey? Ja to nisam. Moji će se očevi vjenčati i ja ću se pobrinuti da se to dogodi, borit ću se za to sve dok sam živa. Zato vas molim da mi pomognete da budem jednaka", kroz suze je izgovorila Madison.



Osmogodišnji Elijah jednako je tako dirnuo američku javnost i šokirao bivšu republikansku predsjedničku kandidatkinju Michelle Bachmann kad joj je u prosincu 2011. godine na potpisivanju knjige šapnuo, "Moja mama je lezbijka ali je ne treba popravljati".

U kontekstu djece-aktivista valja se prisjetiti i sad već legendarnoga govora Zacha Wallsa koji je svoje majke "branio" pred Zastupničkim domom u Iowi.

"U svojih 19 godina života nisam sreo nikoga tko bi sam od sebe pretpostavio da su me odgojile dvije lezbijke. A znate li zašto? Zato što njihova seksualna orijentacija nema apsolutno nikakvog utjecaja na moj karakter."

Njegov je govor na Youtubeu pogledan preko dva milijuna puta.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.