U nizu istraživanja koja su dosad pokazala kako djeca koja odrastaju uz dvije mame ili dvojicu očeva ni po čemu nisu zakinuta u odnosu na onu iz tradicionalnih obitelji (kako vole tvrditi oponenti), javnosti je predstavljeno još jedno koje to potvrđuje.

Sveučilište u Melbourneu provelo je istraživanje u kojem je sudjelovalo, 315 roditelja 500 djece iz istospolnih obitelji. Glavni istraživač, dr. Simon Crouch kazao je kako roditelji u istospolnim obiteljima imaju skladne odnose s djecom, što, naravno, pozitivno utječe na njihovo zdravlje, piše portal Pink News.

"Ranija istraživanja pokazala su kako su roditeljske uloge i podjela poslova te kućnih obveza raspodijeljene ravnomjernije u usporedbi s heteroseksualnim obiteljima. Razlog tome je što oni dijele zaduženja prema onome što im više 'leži' i ne upadaju u rodne stereotipe poput onog da bi majka trebala biti kod kuće i brinuti o djeci dok otac zarađuje za obitelj", kazao je Crouch.

U takvim, skladnijim okruženjima, rastu djeca koja od malih nogu uče da svi članovi obitelji doprinose na jednak način.

"Ljudi o bračnoj jednakosti često govore u kontekstu obitelji i tvrde da je za pravilan odgoj djece nužan brak te da ona trebaju i majku i oca, pa zato instituciju braka treba ograničiti na heteroseksualne parove. Mislim da naše istraživanje potvrđuje da djeca mogu odrastati u raznim vrstama obitelji i to ne bi trebala biti prepreka bračnoj jednakosti", poručio je doktor Crouch.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.