U nizu istraživanja koja su dosad pokazala kako djeca koja odrastaju uz dvije mame ili dvojicu očeva ni po čemu nisu zakinuta u odnosu na onu iz tradicionalnih obitelji (kako vole tvrditi oponenti), javnosti je predstavljeno još jedno koje to potvrđuje.

Sveučilište u Melbourneu provelo je istraživanje u kojem je sudjelovalo, 315 roditelja 500 djece iz istospolnih obitelji. Glavni istraživač, dr. Simon Crouch kazao je kako roditelji u istospolnim obiteljima imaju skladne odnose s djecom, što, naravno, pozitivno utječe na njihovo zdravlje, piše portal Pink News.

"Ranija istraživanja pokazala su kako su roditeljske uloge i podjela poslova te kućnih obveza raspodijeljene ravnomjernije u usporedbi s heteroseksualnim obiteljima. Razlog tome je što oni dijele zaduženja prema onome što im više 'leži' i ne upadaju u rodne stereotipe poput onog da bi majka trebala biti kod kuće i brinuti o djeci dok otac zarađuje za obitelj", kazao je Crouch.

U takvim, skladnijim okruženjima, rastu djeca koja od malih nogu uče da svi članovi obitelji doprinose na jednak način.

"Ljudi o bračnoj jednakosti često govore u kontekstu obitelji i tvrde da je za pravilan odgoj djece nužan brak te da ona trebaju i majku i oca, pa zato instituciju braka treba ograničiti na heteroseksualne parove. Mislim da naše istraživanje potvrđuje da djeca mogu odrastati u raznim vrstama obitelji i to ne bi trebala biti prepreka bračnoj jednakosti", poručio je doktor Crouch.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam