Srbi se smatraju vrlo konzervativnim narodom, posebno po pitanju obitelji i obiteljskih odnosa. Teško prihvaćaju sve što je novo, a kad je riječ o gej zajednici većina Srba je nažalost homofobna i jako je izražena netrpeljivost prema ljudima homoseksualne orijentacije.

Stoga je ekipa Telegrafa na ulicama Beograda odlučila provesti anketu s pitanjem "Treba li gej parovima dozvoliti posvajanje djece?", na koje su dobili doista šarolike odgovore. Od onih koji smatraju kako je to "neprirodno" do onih koji misle da je to "rješenje za djecu koja žive po domovima za napuštenu djecu".

Jedan se ispitanik tako zabrinuo kako bi dijete koje posvoji gej par imati problema u školi.

"Mislim da ne bi trebali (dozvoliti gej parovima posvajanje), jer će ta djeca rasti u različitom okruženju i zbog toga će ih svi zadirkivati u školi".

Neki pak misle da gej parovi ne bi trebali posvajati djecu jer je to "neprirodno" i nije po "Božjem planu": "Ne, meni to nije prirodno. Što će djeca misliti - gdje je mama ili gdje je tata?"; "Ne, jer je Bog stvorio da se vole muško i žensko, a ne muško i muško ili žensko i žensko, neprirodno mi je to".

Ipak, jedna od anketiranih je pronašla razlog zbog kojeg bi se gej parovima trebala dati mogućnost posvajanja djece: "Možda djeca koja žive u domovima u strašnim uvjetima, možda bi im bilo bolje i s gej parovima, u tom slučaju je bolje da budu usvojena", zaključila je.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+2 # Doris3 2015-03-24 09:27
Pozdrav!
Nazalost, djeca poput ona dva mladica su vjerojatno odgojena u obitelji koja nije dovoljno informirana o gej posvajanjima i opcenito o gej zajednici. Isto tako su i oni neinformirani il jednostavno odgojeni da imaju takvo razmisljanje.
Opet, smatraju da je to neprirodno, a nisu ni sami svjesni njih sutra dan moze privuci muskarac pa ce im iznad glave biti sto upitnika, kao sto nam je svima jednom bilo. Dok se tako nesto dogodi njima ili njima bliskim ljudima, i dalje ce imati predrasude i izgovore da smo mi toliko neprirodni i razliciti od njih samih.
Ali opcenito, nije toliko Beograd ''kriv'' za homofobiju, koliko su ljudi odgajani. Smatram da bi svako posvojeno dijete ili opcenito djete odgojeno u istospoloj obitelji bilo automatski tolerantnije, ne samo prema gej populaciji, vec prema svemu sto se danas dogadja po svijetu!
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.