Alaska Airlines uspjela je razbjesniti američke konzervativce ponudom koju su osmislili za gej putnike, ponudivši im popust na letove za odlazak na prajdove diljem SAD-a, ali i na druge gej friendly destinacije.

U ponudi, koja je naravno otvorena i za druge putnike, su se našli popusti za letovi u Los Angeles, New Orleans i Boston, a iz te su zrakoplovne kompanije poručili: "Na Aljasci već duže vrijeme pružamo podršku LGBT zajednici i zalažemo se za pravednije društvo. Bili smo oduševljeni kad je država Washington iskazala istu predanost ozakonivši bračnu jednakost, bez obzira na seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

Kako bismo iskazali našu kontinuiranu podršku, želimo potaknuti LGBT zajednicu na putovanja, na Prideove i gej friendly destinacije diljem zemlje, na sve lokacije koje podržavaju bračnu jednakost i one koje su posebno zanimljive LGBT zajednici", piše Pink News.

"Diskriminacija i promicanje perverzije"

Neki su ovu ponudu proglasili "diskriminacijskom" u korist LGBT osoba, pa je tako jedan desno orijentirani bloger napisao: "Kampanja kojom društvena elita promiče perverziju koja širi bolest i nagriza našu kulturu došla je do toga da sad Alaska Airlines nudi popuste za homoseksualce.

Neka sveučilišni profesori objasne na koji će način primjena kulturalnog marksizma s posebnim 'Pride popustom' za skupine koje favoriziraju liberali doprinijeti 'pravednijem društvu’. Zamislite kojom bi se brzinom vlada obrušila na njih kad bi recimo reklamirali popust za ljude koji su seksualno zdravi".

Naravno, obzirom da u SAD-u ne postoji federalni antidiskriminacijski zakon temeljem seksualne orijentacije, čak i da je ova ponuda omogućena samo gej osobama, ostaje nejasno koji bi se zakon time prekršio.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.