Dvije žene koje su odigrale ključnu ulogu u povijesnoj presudi američkog Vrhovnog suda koja je dovela do bračne jednakosti u SAD-u vjenčale su se u Southfieldu pred 300 razdraganih prijatelja i članova obitelji, a u dirljivoj je svečanosti sudjelovalo i njihovo četvero djece.

Izgovarajući bračne zavjete April DeBoer je rekla Jayne Rowse: "Nisam znala da ćeš mi donijeti četvero prekrasne djece i odvući me sve do Vrhovnog suda. Počašćena sam što ću postati tvojom zakonitom suprugom, ti si mi najbolja prijateljica. Obećajem da ću te zauvijek voljeti. Ne mogu zamisliti svoj život bez tebe i naše djece. Obećajem da ću zauvijek biti uz tebe", prenosi Huffington Post

 

April i Jayne su krenule u pravnu bitku za priznavanjem roditeljskih prava njihove posvojene djece. Problem je nastao jer u Michiganu gej parovima nije dopušteno posvajanje djece. DeBoer i Rowse su posvojile svaka po dvoje djece no shvatile su kako u slučaju da jedna od njih umre druga ne bi automatski postala skrbnicom za svu djecu. Stoga su, uz još tri para, podnijele zajedničku tužbu Vrhovnom sudu u slučaju koji je poznat kao Obergefell protiv Hodgesa, a rezultirala je presudom koja je donijela bračnu jednakost u čitavom SAD-u.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.