Amerikanke Alice Dubes i Vivian Boyack, obje u ranim 90-tima, vjenčale su se prije godinu dana u Iowi uz veliku pozornost međunarodne javnosti, ali kažu kako se time "ništa nije promijenilo" u njihovoj vezi koja sad traje pune 73 godine.

Vjenčanje 91-godišnja Alice Dubes i godinu dana starije Vivian Boyack prošle je godine punilo naslovnice američkih i svjetskih medija, no proslava prve godišnjice braka protekla je bez previše pompe, tek uz dvoje bliskih prijatelja, a počastile su se pitom od trešanja i ledenim čajem.

Skromno vjenčanje održano u rujnu prošle godine, bilo je ujedno i prvo javno priznanje njihove veze koja je tada trajala nešto više od sedam desetljeća.

"Bilo je lijepo, jer prije toga smo bile u vezi 72 godine, samo se nismo mogle vjenčati. Ništa se nije promijenilo. I dalje je sve isto, jako dobro", rekla je Alice za Guardian.

Ne zanima ih svjetska slava - odbile sve ponude za pisanje knjige o njihovom životu

Iako vjeruje kako su njihovi najbliži prijatelji znali kako su ona i Vivian u vezi, o tome se nije razgovaralo sve do njihovog vjenčanja u Davenportu, gdje žive od 1947. godine. I nakon vjenčanja su ostale diskretne prema medijima i ne žele razgovarati o njihovoj dugovječnoj vezi.

"Stare smo i mrzovoljne", dobacuje Vivian i nasmijava Alice dok daje telefonski intervju, koja dodaje: "Znamo biti i takve, ali zamislite samo koliko se godina poznajemo". 

 

Od trenutka kad su postale svjetski poznate, odbile su brojne zahtjeve za intervjue u medijima i razgovore o izdavanju knjige o njihovom zajedničkom životu.

"Zvali su nas iz 25 zemalja i iz čitavog SAD-a, žele o nama pisati knjige", otkriva Alice.

Nakon vjenčanja se ništa posebno nije promijenilo u njihovom dnevnom ritmu, dane provode u četverosobnom stanu i "jurcaju" po umirovljeničkom naselju na svojim električnim skuterima.

"Na kraju krajeva, ipak imamo 92 godine. I sad nam je već vrijeme za večeru", kratko je poručila Alice i privela razgovor kraju.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.