Pitanje iz naslova jedno je od niza koja se nude kao savjeti u letku koji se pojavio kao reklama za knjigu u katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru, a trebala bi poslužiti svakoj ženi kao načela za očuvanje ili spas braka. Čak i u slučaju kad suprug krši Božje zapovijedi.

"Žena iskazuje poštovanje držeći se šest načela ili koncepata, koje vidimo u nastavku. Time svojem mužu pokazuje koliko joj je on važan, nezamjenjiv", poručuju autori letka koji je redakciji Indexa poslao čitatelj.

Poštujte muževu potrebu i kad niste raspoložene za seks

Najviše pažnje izazvalo je posljednje, šesto načelo, vezano uz ispunjavanje muževe "potrebe za spolnim odnosom" i u slučaju kad žena "za to nije raspoložena".

"Poštujem li njegovu potrebu za spolnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?", pitanje je koje bi si po ovom crkvenom letku trebala postaviti svaka žena. Ako je odgovor na njega ne, žena bi trebala razmisliti o tome da promijeni svoje ponašanje.


Osim toga žena se treba zapitati je li uvijek uz svog muža i daje li mu do znanja da ga podupire u njegovom poslu i svemu oko čega se trudi. Osim toga, žena muškarcu mora pokazati da poštuje i cijeni njegovu želju da štiti nju i njihovu obitelj te da se brine o njima, a to mora i izreći.

Pustite muža da bude vođa i sačuvajte brak čak i kad vas muž vara

"Priznajem li njegov primarni autoritet koji mu pripada zbog njegove odgovornosti za mene (uključujući spremnost da umre za mene)? Puštam li ga da on bude vođa", još je jedno pitanje koje bi si trebala postaviti svaka prava supruga.

Letak nadalje savjetuje ženama da ne vjeruju u svoju intuiciju (koja se našla pod navodnicima) već samo svom mužu te da provode vrijeme rame uz rame s njim.

Za one kojima ovaj letak nije dovoljno savjetodavan, tu je i knjiga koja obećava svašta: "U knjizi pročitajte kako je svoj brak spasila žena koju je muž prevario i ostavio". Jer naravno, svaka žena treba dati sve od sebe da zadrži takvog muža.

Bez obzira što je, kao takav, prekršio Božje zapovjedi.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.