"Putin je zakon on je to zabranija i u rusiji pederluka javnog nema tako i ode triba!!!!", jedan je od blažih komentara na Facebook stranici Antene Zadar koja je u subotu objavila fotografiju dvojice mladića iz svoje rubrike "Zadar Street Style". Naime, na fotografiji je zabilježen njihov poljubac, što je neke očito silno uznemirilo.

Dio javnosti očito je reagirao daleko burnije, pa je Antena Zadar reagirala promptnim brisanjem i prijavama nadležnom DORH-u jer, kako navode, neki su prijetili uz objavu imena i prezimena određenih osoba.

"Pa prijavi ti kom oces samo mi objasni kako mozete ove gadarije slikat i stavljati!! Valjda to mozete objasniti!!!", jedan je od odgovora na reakciju. Drugi je korisnik pak rekao kako je, "koliko zna, demokracija vladavina većine, a većina se ne slaže s ovakvim prizorima".

Ima i nešto apela da se "takve pošalje na Goli otok", jer su "poremečeni", pa i toplih želja, "Dabogda vam sinovi ovako bili majku vam j....", a tu je i svevremenski klasik, da "nije Bog bez veze stvorio muško i žensko".

No nije sve tako crno, pa jedna korisnica komentira kako je ovo je jedan od rijetkih trenutaka da se srami Zadra i "ljudi" koji ga obitavaju: "'Istribiti' treba vas sa kvocijentom inteligencije jedne zavjese, koji bacate mržnju di god stignete, radi vas i vaših šporkih osjećaja svit i je ovakvo misto! Na goli otok? DA! Strpati sve vas da mi drugi uživamo u svitu di se ljudi ne boje biti svoji! Viva el Amor! Momci svaka čast!".

Druga pak zaključuje kako bi svi ti "dušebrižnici gay paru - bez da trepnu - rentali oronuli apartman u Varoši za sto eura po noćenju. "Na crno, naravno. Ne pilaj Zadre, molim te", poručila je.

Hrvatska se, izgleda, tek treba naviknuti na poljupce gej parova u javnosti, no evidentan je pomak da takvih ima, a lokalni mediji to poprate bez trunke senzacionalizma te i na taj način promiču vidljivost i suzbijaju homofobiju.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.