U roku od 72 sata nakon tragedije u gej klubu Pulse u Orlandu, tijela gotovo svih 49 žrtava tog stravičnog napada preuzeli su članovi najuže obitelji kako bi ih mogli dostojno sahraniti. No, jednom ocu vlastita homofobija ostala je bitnija i od smrti rođenog djeteta po čije tijelo nije želio doći iz jednog razloga - nikad nije prihvatio to da mu je sin gej.

Tako je jedna žrtva tragedije iz Orlanda doživjela viktimizaciju i nakon smrti i to od strane vlastitog oca. Nakon dužeg uvjeravanja tijelo je ipak preuzela rodbina iz okolice Orlanda i sahranila ga, piše Orlando Latino.

Iako je informacija o ovom slučaju potvrđena iz više izvora, s ovog bloga su odlučili kako neće otkriti mladićevo ime kako bi se žrtvu zaštitilo od daljnje viktimizacije. Kao i većina žrtava, i ovaj je mladić bio Latinoamerikanac iz Portorika i to je još jedna od neispričanih priča o masakru iz kluba Pulse.

Homofobni Portoriko - 72 posto protiv bračne jednakosti

Homofobija ovog oca koja je ostala snažnija i od osjećaja sućuti za vlastito ubijeno dijete izrazito je jaka u Portoriku. Primjerice, iako je odluka Vrhovnog suda o bračnoj jednakosti diljem SAD-a stupila na snagu u lipnju 2015. to pravo nije bilo moguće ostvariti u Portoriku idućih 10 mjeseci, sve do travnja ove godine, jer okružni sud u San Juanu je zaključio kako se ta odluka na njih ne odnosi.

Prema posljednjem istraživanju centra Pew čak se 72 posto stanovnika Portorika protivi bračnoj jednakosti, dok je postotak puno niži među katolicima, njih 45 posto ne podržava istospolni brak. Najviše podržavatelja bračne jednakosti je među mlađom populacijom, njih 48 posto, dok ta podrška pada među onima koji su stariji od 35 godina i iznosi 26 posto.

Biti gej u Portoriku je doista teško, a otočna homofobna mačo kultura otvoreno je izražena i u samoj vlasti. Vjerojatno je i to bio razlog zbog kojeg je pop-zvijezda Ricky Martin toliko čekao s otkrivanjem svoje seksualne orijentacije. Danas je on najpopularniji gej s Portorika i njegovo autanje 2010. zasigurno je pomoglo brojnim drugima da to isto učine.

Svi u Portoriku vole Rickya Martina, on je slavan, bogat, zgodan. No, nitko ne poznaje žrtvu napada iz Orlanda. On se neće autati kod Oprah. Obitelj žrtve, barem njegov otac, time što je odbio prihvatiti sinovu seksualnu orijentaciju učinio je ionako tužne okolnosti njegove smrti još tužnijima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.