Znatiželjni leptirić Srećko u smiraj dana obilazi gradske prozore i kroz ono što vidi, uči o svim vrstama obitelji. Tako Srećko susreće jednoroditeljske, posvojiteljske, obitelji životnih partner(ic)a i obitelji s roditeljima s invaliditetom. Premda izrijekom ne zaključuje kakve je obitelji upoznao, prepoznaje zajedničku notu u svim obiteljima - ljubav koja povezuje njezine članove i članice, te zaključuje da je "obitelj tamo gdje osjećam da pripadam".

Srećko je protagonist slikovnice "Naše obitelji" koju je objavila Udruga RODA – Roditelji u akciji u okviru projekta "Kaleidoskop – unapređenje prava djece u različitim obiteljima za tolerantnije i raznovrsno društvo", a njezin je naslov proizašao iz naslova koje su na Rodinoj Facebook stranici predlagali zainteresirani građani.

Autori slikovnice su Roda i Igubuka d.o.o. koju čini autorski dvojac Guljašević-Kuman, uvijek dobro dočekan i prihvaćen od publike kojoj se najčešće obraćaju - od djece, ali i od odraslih. Spomenuti dvojac izrađuje jedinstvene slikovnice i crtane filmove u Hrvatskoj, takozvano butik-izdavaštvo, gdje svakoj slikovnici pristupaju pojedinačno, prilagođavajući format slikovnice njezinom sadržaju.

Projekt "Kaleidoskop" RODA provodi provodi s partnerima ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja i suradnikom Zagreb Pride, a slikovnicu "Naše obitelji" možete preuzeti ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.