Brazilski državljanin u noći s petka na subotu pretučen je u zagrebačkom klubu Hangar zbog poljupca s dečkom. U Hangaru kažu da "još ispituju činjenice", a sa svoje stranice na Facebooku su zbog poplave negativnih komentara ukinuli rubriku s ocjenjivanjem.

Vidno potreseni R.M.S.C. (podaci poznati redakciji) je za Crol.hr ispričao što se dogodilo:

"Poljubio sam se s mladićem i tad nas je barmen gađao kockom leda. Uputio sam se prema toaletu i barmen je krenuo za mnom vičući nešto na hrvatskome što nisam razumio, a kad je shvatio da sam stranac, na engleskome je vikao da se u Hrvatskoj dečki ne ljube i slično", kazao je.

Krenuo je u stražnji dio kluba s namjerom da potraži voditelja kluba, no barmen je otišao za njim i udario ga šakom u trbuh. Pozvao je zaštitare koji su ga izbacili iz kluba i nastavili tući vičući kako "u Hrvatskoj s gejevima tako postupaju". Nastao je metež jer su napadnutom mladiću u pomoć priskočili prijatelji.

02

"Ispitujemo slučaj, a među zaposlenicima imamo i gej ljudi"

"Užasno je teško kad vam se takvo što dogodi u stranoj zemlji. Ne znate kakvi su zakoni, nisam bio svjestan netolerancije", komentirao je. Za pomoć se obratio Brazilskom veleposlanstvu koje će poduzeti sve potrebne korake. Također je pomoć potražio i od udruge Zagreb Pride koja je poručila kako su u kontaktu s napadnutima i da će napraviti sve kako bi pravda bila zadovoljena.

Iz kluba Hangar poručuju da još ispituju sve činjenice i da će se o svemu oglasiti priopćenjem. No, napominju da oni nisu nikakav incidentan klub te da nikad nisu imali homofobnih napada, a dodaju kako među zaposlenicima imaju i gej ljudi.

Kad je vijest o napadu došla do javnosti, Facebook stranica Hangara bila je zatrpana osudama homofobnog napada, pa su ukinuli rubriku s ocjenjivanjem.

1-2

3-4

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.