Brazilski državljanin u noći s petka na subotu pretučen je u zagrebačkom klubu Hangar zbog poljupca s dečkom. U Hangaru kažu da "još ispituju činjenice", a sa svoje stranice na Facebooku su zbog poplave negativnih komentara ukinuli rubriku s ocjenjivanjem.

Vidno potreseni R.M.S.C. (podaci poznati redakciji) je za Crol.hr ispričao što se dogodilo:

"Poljubio sam se s mladićem i tad nas je barmen gađao kockom leda. Uputio sam se prema toaletu i barmen je krenuo za mnom vičući nešto na hrvatskome što nisam razumio, a kad je shvatio da sam stranac, na engleskome je vikao da se u Hrvatskoj dečki ne ljube i slično", kazao je.

Krenuo je u stražnji dio kluba s namjerom da potraži voditelja kluba, no barmen je otišao za njim i udario ga šakom u trbuh. Pozvao je zaštitare koji su ga izbacili iz kluba i nastavili tući vičući kako "u Hrvatskoj s gejevima tako postupaju". Nastao je metež jer su napadnutom mladiću u pomoć priskočili prijatelji.

02

"Ispitujemo slučaj, a među zaposlenicima imamo i gej ljudi"

"Užasno je teško kad vam se takvo što dogodi u stranoj zemlji. Ne znate kakvi su zakoni, nisam bio svjestan netolerancije", komentirao je. Za pomoć se obratio Brazilskom veleposlanstvu koje će poduzeti sve potrebne korake. Također je pomoć potražio i od udruge Zagreb Pride koja je poručila kako su u kontaktu s napadnutima i da će napraviti sve kako bi pravda bila zadovoljena.

Iz kluba Hangar poručuju da još ispituju sve činjenice i da će se o svemu oglasiti priopćenjem. No, napominju da oni nisu nikakav incidentan klub te da nikad nisu imali homofobnih napada, a dodaju kako među zaposlenicima imaju i gej ljudi.

Kad je vijest o napadu došla do javnosti, Facebook stranica Hangara bila je zatrpana osudama homofobnog napada, pa su ukinuli rubriku s ocjenjivanjem.

1-2

3-4

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.