U emotivnom videu čija se objava poklopila s 50. obljetnicom dekriminalizacije homoseksualnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, 78-godišnji Percy razgovara s 13-godišnjim Louisom o tomu kako je bilo odrastati kao gej, kad je homoseksualnost bila kažnjiva.

"Sretan si što se svijet promijenio i možeš biti ono što jesi", rekao je, među ostalim, Percy. Prisjetio se kako se znao iskradati u gej klubove kad mu je bilo 16 godina, izmišljajući lažne identitete, ali i kako je mogao završiti u zatvoru samo zato što je gej, kao i da je policija vršila racije u domovima istospolnih parova.

"Uvijek je postojala barem malena sumnja da bi nešto moglo poći po zlu, i nikad se nisi mogao posve opustiti", nastavio je Percy. Mladome Louisu, koji je također gej, to je zvučalo nevjerojatno, prenosi Gay Star News.

"Nikad nisam čuo da su ljude hapsili zbog homoseksualnosti, a nisam ni mislio da bi ti zato policija mogla zakucati na vrata, to mi je poput šoka", odgovorio je Louis dodavši kako mu je nevjerojatno da bi netko mogao biti uhapšen samo zbog ljubavi prema drugoj osobi.

Percy je imao i poruku za svog mladog sugovornika:

"Budi vjeran sebi i bori se za svoja prava. Pokušaj ljudima objasniti tako da razumiju kako je najvažnije voljeti nekoga i da nije važno tko je ta osoba. Ljubav je ljubav".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.