Iako Crkva počesto pokušava preobratiti homoseksualce i ublažiti svoj negativan stav prema homoseksualcima tvrdnjama da se protive samo homoseksualnom činu, ne i homoseksualnosti, slučajevi pravih "kura" ipak su relativno rijetki. Nonšalantnost kojom su britanske (crkvene) vlasti usred zemlje u kojoj je gej brak ozakonjen prihvatile slučaj izgladnjivanja novinara na tajnom zadatku time je još nevjerojatnija.

Priča iz pravog kriminalističkog romana – Josh Parry, novinar časopisa ECHO na tajnom zadatku, priključuje se programu preobraćenja jedne liverpulske crkve kao gej muškarac koji želi promijeniti svoju seksualnost.

Inkluzivni popis na pamfletu kao savršene kandidate za terapijski program koji će donijeti spasenje navodi, među mirijadom ostalih, osobe koje su pobacile, koje su zlostavljane u djetinjstvu, koje se boje biti same ili su sklone nezgodama. Iako homoseksualnost nije izrijekom navedena, Parry nije trebao dugo čekati da mu svećenstvo obznani svoj stav o njoj.

Brat Michael, njegov terapeut, tako mu je rekao da je "biološka pogreška", no da s tri dana intenzivne molitve i odricanja od hrane i vode može postati heteroseksualac kako bi se mogao vjenčati i imati djecu. Homoseksualnost je, kaže on, Sotonina zamka, a osobe tvrde da su homoseksualne samo kako bi podigle publicitet.

Kada je za komentar upitan glavni pastor crkve, dr. Desmond Sanusi, ogradio se od izjava brata Michaela praznom tvrdnjom da "Crkva nikoga ne diskriminira" i da se terapija ne sastoji od izgladnjivanja jer u 20 godina nikome nije naškodila. Tim je komentarom, dalo bi se naslutiti, umirio i Theresu May i konzervativce koji su odbili peticiju da se takve konverzijske terapije zabrane, unatoč zabrinutosti struke.

Znate li za slučajeve "liječenja" homoseksualnosti u Hrvatskoj, bili ste mu podvrgnuti sami ili netko koga poznajete, pišite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili nam se javite putem Facebooka.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.