www.stream-xnxx-porn.com

Udruga Dugine obitelji koja okuplja LGBTIQ* parove i pojedince koji imaju djecu ili planiraju postati roditelji, najavila je izdavanje svoje prve slikovnice, naslova "Moja dugina obitelj", a povodom skorašnjeg predstavljanja slikovnice javnosti porazgovarali smo s Ivom Šegotom, jednim od autora slikovnice i članom koordinacijskog odbora udruge.

Kako to da ste se odlučili na izdavanje slikovnice?
– Početkom godine napravili smo malu analizu o tome koje dječje slikovnice u Hrvatskoj prikazuju dugine obitelji. One se spominju u svega par slikovnica koje govore o različitim obiteljima, no slikovnice koja bi govorila samo o duginim obiteljima na hrvatskom jeziku još uvijek nema. Odlučili smo se na izdavanje slikovnice prvenstveno za naše dugine obitelji u hrvatskoj, kako bi i one bile zastupljene u literaturi za najmlađe. Ovom slikovnicom želimo približiti priču o duginim obiteljima i različitostima u našem društvu danas svima koji to žele te olakšati roditeljima razgovor s djecom o duginim obiteljima.

Izdavanje slikovnice zvuči kao zahtjevan posao, kakvo je bilo vaše iskustvo?
– U našem članstvu imamo osobe koje već neko vrijeme plivaju u izdavačkim vodama, kao i prijatelje i prijateljice koje imaju iskustvo u izdavaštvu za djecu, te su nam puno pomogli sa savjetima i konstruktivnim angažmanom oko slikovnice. Bilo je tu puno posla, no srećom nismo bili sami u tome i ovim putem želimo zahvaliti svim osobama koje su bile uključene u ovaj naš prvi projekt.

Naslovnica002

Kako ste financirali izdavanje slikovnice? Je li to u potpunosti bio volonterski angažman?
– Nije, imali smo tu sreću da nam je Francusko veleposlanstvo u Zagrebu odlučilo pomoći sufinanciranjem troškova izrade slikovnice; pokrivanjem dijela troška tiskanja slikovnice i honorara ilustratora. Ostale troškove pokrili smo donacijama naših članova i članica, te mnogim volonterskim satima koje smo uložili kako bi izdali slikovnicu na koju smo jako ponosni.

Kad će slikovnica ugledati svjetlo dana? Kako će se i gdje moći nabaviti?
– Planiramo prezentaciju tiskanog izdanja slikovnice u siječnju, trenutačno dogovaramo detalje javnog događaja na kojem ćemo predstaviti slikovnicu. Slikovnicu planiramo poslati svim zainteresiranim vrtićima i knjižnicama, dok će digitalna verzija slikovnice biti dostupna na našoj internetskoj stranici.

MojaDuginaObitelj002

Kakvi su vam budući planovi, hoće li biti još slikovnica ili sličnih materijala?
– Osim hrvatskog izdanja, pripremamo i prijevod slikovnice na razne strane jezike, poput engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog... Prijatelji i prijateljice iz drugih zemalja, članovi i članice europske mreže duginih obitelji, kad su čule za naš projekt slikovnice izrazile su interes za izdanjem na njihovom jeziku, te nadamo se da će tako "Moja dugina obitelj" poslužiti i njima u njihovim razgovorima s djecom. Ovo je našoj udruzi prvi projekt, i jako smo sretni što je to upravo slikovnica za naše najmlađe. Cijeli proces izdavanja slikovnice bio je jako ispunjavajuć i sigurno ćemo u budućnosti nastaviti sa izdavačkim projektima jer vidimo da postoji potreba. Od slikovnica za najmlađe, preko priča za malo starije uzraste, do priručnika i materijala o duginim obiteljima za npr. stručno osoblje u školama i vrtićima. Naše obitelji su realnost u današnjem društvu u Hrvatskoj, i želimo da se naša priča čuje, te da naša djeca mogu i na našem jeziku čitati o duginim obiteljima.

MojaDuginaObitelj001

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

0 # irena k m 2018-01-04 13:12
Može i na norveškom??? :lol:
Odgovori | Report to administrator
0 # Ana Kasić 2018-01-04 19:51
Sad sam vas vidjela na vjestima. Stvarno vam se divim. Ja sam bicurious za sad, ali sam se uvijek zalagala za jednakost. Da bi bar mogla nabaviti jednu slikovnicu, ali na žalost nisu svi otvoreni novim idejama. Želim vam puno sreće!
Odgovori | Report to administrator

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.