Nakon prošlogodišnjeg uspjeha prve slikovnice o djeci koja odrastaju u istospolnim obiteljima, udruga Dugine obitelji izdala je novu, "Moja dugina obitelj na izletu", koju su nedavno predstavili u Zagrebu. U utorak je započelo i prikupljanje sredstava za tisak i distribuciju 1000 primjeraka njezina prvog izdanja.

Svaka slikovnica "Moja dugina obitelj" sastoji se od dvije priče – jedne o djevojčici Ani i njezinoj obitelji te jedne o dječaku Roku i njegovoj obitelji.

U slikovnici "Moja dugina obitelj na izletu" Ana i Roko putuju sa svojim roditeljima na izlet te upoznaju posebnosti muzeja i parka prirode. Posjet novim mjestima Anu i Roka potiče na maštanje o budućnosti i tome što žele biti kad odrastu, a u novoj slikovnici svoje snove dijele i s nekim novim junacima.

Autor slikovnice “Moja dugina obitelj na izletu” jedan je od koordinatora udruge Dugine obitelji Daniel Martinović, dok ju je ilustrirao i novim vizualnim identitetom osvježio akademski slikar i ilustrator Martin Hrastić. Slikovnica dolazi u tvrdim koricama, a dostupna je na hrvatskome i engleskome jeziku.

Ova je slikovnica namijenjena djeci poput Ane i Roka koja su dio duginih obitelji, kako bi u njoj mogla prepoznati sebe i svoj svakodnevni život. Osim njih, ona može poslužiti baš svakom roditelju koji sa svojim djetetom želi razgovarati o duginim obiteljima i društvenim različitostima, koje su sastavni dio našeg društvenog okruženja.

Ovom kampanjom Dugine obitelji žele prikupiti 4000 eura za tisak i distribuciju 1000 primjeraka prvog izdanja slikovnice "Moja dugina obitelj na izletu". Nakon završetka kampanje, slikovnice će osigurati potpuno besplatno na zahtjev svih zainteresiranih pojedinaca, obitelji i organizacija.

Slikovnica "Moja dugina obitelj na izletu" druga je, i nipošto posljednja, u nizu slikovnica iz serije “Moja dugina obitelj".

"Uz to, nju smatramo tek prvim koracima u našoj izdavačkoj djelatnosti na temu duginih obitelji, za kojom nam se višestruko potvrdila potreba kroz dosadašnje djelovanje. Iako su dugine obitelji sastavni dio društva u kojem živimo, vjerujemo da je potrebno uložiti još puno napora kako bi se osiguralo njihovo društveno prihvaćanje i uključivanje. Na tom putu, duboko ćemo cijeniti svu podršku i pomoć koju nam možete pružiti", poručuju iz duginih obitelji.

Želite li svojim prilogom podržati drugi nastavak avantura Ane i Roka ili saznati više, to možete učiniti na ovoj poveznici.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam