Nakon prošlogodišnjeg uspjeha prve slikovnice o djeci koja odrastaju u istospolnim obiteljima, udruga Dugine obitelji izdala je novu, "Moja dugina obitelj na izletu", koju su nedavno predstavili u Zagrebu. U utorak je započelo i prikupljanje sredstava za tisak i distribuciju 1000 primjeraka njezina prvog izdanja.

Svaka slikovnica "Moja dugina obitelj" sastoji se od dvije priče – jedne o djevojčici Ani i njezinoj obitelji te jedne o dječaku Roku i njegovoj obitelji.

U slikovnici "Moja dugina obitelj na izletu" Ana i Roko putuju sa svojim roditeljima na izlet te upoznaju posebnosti muzeja i parka prirode. Posjet novim mjestima Anu i Roka potiče na maštanje o budućnosti i tome što žele biti kad odrastu, a u novoj slikovnici svoje snove dijele i s nekim novim junacima.

Autor slikovnice “Moja dugina obitelj na izletu” jedan je od koordinatora udruge Dugine obitelji Daniel Martinović, dok ju je ilustrirao i novim vizualnim identitetom osvježio akademski slikar i ilustrator Martin Hrastić. Slikovnica dolazi u tvrdim koricama, a dostupna je na hrvatskome i engleskome jeziku.

Ova je slikovnica namijenjena djeci poput Ane i Roka koja su dio duginih obitelji, kako bi u njoj mogla prepoznati sebe i svoj svakodnevni život. Osim njih, ona može poslužiti baš svakom roditelju koji sa svojim djetetom želi razgovarati o duginim obiteljima i društvenim različitostima, koje su sastavni dio našeg društvenog okruženja.

Ovom kampanjom Dugine obitelji žele prikupiti 4000 eura za tisak i distribuciju 1000 primjeraka prvog izdanja slikovnice "Moja dugina obitelj na izletu". Nakon završetka kampanje, slikovnice će osigurati potpuno besplatno na zahtjev svih zainteresiranih pojedinaca, obitelji i organizacija.

Slikovnica "Moja dugina obitelj na izletu" druga je, i nipošto posljednja, u nizu slikovnica iz serije “Moja dugina obitelj".

"Uz to, nju smatramo tek prvim koracima u našoj izdavačkoj djelatnosti na temu duginih obitelji, za kojom nam se višestruko potvrdila potreba kroz dosadašnje djelovanje. Iako su dugine obitelji sastavni dio društva u kojem živimo, vjerujemo da je potrebno uložiti još puno napora kako bi se osiguralo njihovo društveno prihvaćanje i uključivanje. Na tom putu, duboko ćemo cijeniti svu podršku i pomoć koju nam možete pružiti", poručuju iz duginih obitelji.

Želite li svojim prilogom podržati drugi nastavak avantura Ane i Roka ili saznati više, to možete učiniti na ovoj poveznici.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.