Udruga Iskorak je u suradnji s drugim organizacijama lansirala internetsku stranicu namijenjenu specifičnim potrebama LGBTI osoba u jeku pandemije koronavirusa.

Na adresi koronavirus.iskorak.hr tako se mogu pronaći informacije o psihološkoj. zdravstvenoj i pravnoj podršci, upute za osobe koje žive s HIV-om, informacije za trans, interspolne i rodno varijantne (TIRV) osobe, seksu u doba pandemije itd.

Navodi se kako LGBTI osobe mogu biti ranjivije jer pušenje je češće u LGBTI zajednici, što nas može činiti ranjivijim od plućnih bolesti kao što je COVID-19. Također je veća učestalost raka i HIV infekcije, što imunološki sustav može učiniti slabijim.

Osim toga, LGBTI osobe često zbog stigme i diskriminacije odgađaju tražiti liječničku pomoć, a u vrijeme krize kad mnogi gube radna mjesta, diskriminacija na radnom mjestu i drugi oblici diskriminacije su učestaliji.

Posebno ranjiva skupina su starije LGBTI osobe jer rjeđe imaju podršku obitelji te češće žive same. Stranica donosi i informacije na engleskome jeziku za LGBTI posjetitelje, imigrante, izbjeglice i tražitelje azila.

Stranica info centra, kažu u Iskoraku, kontinuirano će se ažurirati, u skladu sa situacijom i aktualnim događanjima,

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.