Udruga Iskorak je u suradnji s drugim organizacijama lansirala internetsku stranicu namijenjenu specifičnim potrebama LGBTI osoba u jeku pandemije koronavirusa.

Na adresi koronavirus.iskorak.hr tako se mogu pronaći informacije o psihološkoj. zdravstvenoj i pravnoj podršci, upute za osobe koje žive s HIV-om, informacije za trans, interspolne i rodno varijantne (TIRV) osobe, seksu u doba pandemije itd.

Navodi se kako LGBTI osobe mogu biti ranjivije jer pušenje je češće u LGBTI zajednici, što nas može činiti ranjivijim od plućnih bolesti kao što je COVID-19. Također je veća učestalost raka i HIV infekcije, što imunološki sustav može učiniti slabijim.

Osim toga, LGBTI osobe često zbog stigme i diskriminacije odgađaju tražiti liječničku pomoć, a u vrijeme krize kad mnogi gube radna mjesta, diskriminacija na radnom mjestu i drugi oblici diskriminacije su učestaliji.

Posebno ranjiva skupina su starije LGBTI osobe jer rjeđe imaju podršku obitelji te češće žive same. Stranica donosi i informacije na engleskome jeziku za LGBTI posjetitelje, imigrante, izbjeglice i tražitelje azila.

Stranica info centra, kažu u Iskoraku, kontinuirano će se ažurirati, u skladu sa situacijom i aktualnim događanjima,

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.