U svom najnovijem filmskom uratku, romantičnoj drami "Ammonite" koju mnogi već vide u utrci za nagradu Oscar, Kate Winslet je scene seksa koreografirala zajedno s filmskom partnericom, Saoirse Ronan.

Radnja filma "Ammonite" redatelja Francisa Leea odvija se 1840-ih, na obali Dorseta, a nadahnuta je životom sakupljačice fosila, Mary Anning (Kate Winslet) koja se zaljubljuje u mladu ženu, Charlotte Murchison (Saoirse Ronan).

Winslet je mjesecima istraživala život paleontologinje Mary Anning, kako bi bila što dosljednija u tumačenju dodijeljene joj uloge. Proučavala je kako je Anning postala svjetski poznata zbog svojih pronalazaka fosila u stijenama Lyme Regisa.

Mjesec je dana radila s paleontologom, učila je lokalni dijalekt, ali i pokušala svladati vještinu crtanja – jer Anning je crtala svoja otkrića, a za potrebe filma Kate je nacrtala i samu Charlotte. Također, trudila se usvojiti dnevnu rutinu kakvu je imala Mary, kako bi ostala ukorijenjena u njezinoj priči.

Iako je osvojila Oscar za film "Žena kojoj sam čitao" i usprkos činjenici da je u svijetu filma Kate Winslet prisutna više od dvadeset godina, a njezin prvi "ekranizirani" poljubac sa ženom zabilježen je davne 1994. godine, u kriminalističkom trileru "Heavenly Creatures", za "Ammonite" kaže da je "jedan od trenutaka na koje je najviše ponosna", jer prikazuje "produbljivanje povezanosti unutar intimne istospolne veze u kojoj dvije žene otkrivaju tko su i kakve su zapravo".

Winslet ne propušta istaknuti ni kako je "ženama iz tog vremena bilo uskraćeno da same odlučuju, odaberu svoju svrhu", jer bile su "unaprijed osuđene na brak s muškarcem kako bi živjele i imale sredstva za život", ali i podsjeća da Mary Anning nije pristala na takav ultimatum, i nije se htjela pokoriti samo da bi pronašla izlaz iz siromaštva ,već je nastavila raditi ono što voli i u što čvrsto vjeruje.

"Ammonite" je bio premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu 11. rujna, a u kina stiže 13. studenog.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.