www.stream-xnxx-porn.com

Donosimo pregled četiri izvrsna nova albuma – tri pretežito rock zvuka i jedan pop dragulj.

Black Country, New Road – Ants from Up There

Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg debitantskog albuma "For the First Time" britanski sastav Black Country, New Road izdao je jednako impresivan, a možda i impresivniji nastavak. Obojen činjenicom da ih odlični frontmen Isaac Wood napušta zbog tjeskobe koju mu nastupi uživo predstavljaju, "Ants from Up There" izuzetno je ambiciozan, ako čak ne i pretenciozan album s ponavljajućim motivima, prožet melankolijom i tugom. Black Country, New Road sviraju još kompaktniji, ambiciozniji math rock s čestim promjenama ritma i izvrsnim puhačima. Prva pjesma na albumu "Chaos Space Marine" bowiejevska je svemirska eskapada, dok tugaljiva "Concorde" postavlja provodnu nit propalog ljubavnog odnosa koji je uspoređen s neslavno propalim projektom brzog zrakoplova. "Bread Song" gotovo je morisseyjevski vapaj o teškim vezama, dok ljubavna "Good Will Hunting" opisuje romantične fantazije koje se obično pripisuju ženama. Prožimajuću tugu za propalim odnosom tematiziraju i "Haldern", "The Place Where He Inserted the Blade" te "Snow Globe", što je dovelo do optužbi da je Wood incel, a što tekstovi zaista ne podupiru. Sve u svemu, Black Country, New Road izdali su fenomenalan album za oproštaj s frontmenom i valja se nadati da će nastaviti jednakim koracima i u novoj postavi.

Mitski – Laurel Hell

Američka pjevačica japanskih korijena Mitski ove je godine izdala svoj šesti album "Laurel Hell". Mitski je otvoreno priznala da je album snimila samo iz ugovorne obveze prema izdavaču te da nije bila osobito inspirirana za njega. Uistinu, nakon fantastičnog "Be the Cowboy", Laurel Hell nijansu je slabiji, no ipak ima niz snažnih trenutaka. Primjerice, najbolja pjesma na albumu "Working for the Knife" povrh distorzije govori o nesigurnosti i teškoći opstanka u popularnoj kulturi. Na sličan se način može protumačiti i "Stay Soft" koja se obilato služi manirizmima osamdesetih koji povremeno zvuče veoma kičasto, ali su po svoj prilici oblik ironije. Valja izdvojiti i lijepu, rezigniranu baladu "Heat Lightning" i kriptičnu "Should've Been Me". Sve u svemu, "Laurel Hell" vrlo je dobar album kantautorice koja i kad se ne trudi, zvuči izvanredno.

Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe in You

Ambiciozni peti album indie rock benda Big Thief s dobrim je razlogom jedan od najhvaljenijih albuma prvog tromjesečja tekuće godine. Okupljeni oko ranjivog, fluidnog i introspektivnog kantautorstva Adrianne Lenker Big Thief uspjevaju osamdesetominutni album ispuniti širokim rasponom stilova od bluegrassa do poigravanja elektronikom. Niz fantastičnih pjesama otkriva Big Thief kao možda najsvestraniji, najtopliji indie rock bend proteklih nekoliko godina. Istodobno u dosluhu s američkim folk nasljeđem i posve oslobođeni okova tradicionalizma Big Thief su bend koji slobodarsko ozračje kraja šezdesetih prenosi u novi milenij očišćeno od bumerskog patrijarhalnog tereta, ali ne i humanističkog zanosa, čime brane rijetko iskreno hipijevsku poziciju.

Rosalía – MOTOMAMI

Španjolska glazbenica Rosalía izdala je fantastičan, ekscentričan i raznovrstan album MOTOMAMI. Nakon prigušenog prvijenca Los Ángeles, zbira flamenko pjesama uz samo pratnju gitare, te iskoraka prema urbanijem zvuku s izvanrednim "El Mal Querer", na MOTOMAMI se Rosalía još više približava reggaeton zvuku uz ekscentrične distorzije i vokale. Album tematizira Rosalíjinu moto, grubu i samopouzdanu, te mami stranu, njezinu intimu. Na sličnoj dihotomiji građene su i pjesme – s jedne strane, pronalazimo predivne balade poput "Candy" ili "Como un G" o završetku ljubavnog odnosa, ili hit "La Fama" o nestalnosti slave koji je otpjevala s The Weekndom, dok s druge pronalazimo glasne, abrazivne "Saoko", "Chicken Teriyaki", "Bizcochito" ili naslovnu pjesmu koje tematiziraju Rosalíjin položaj u glazbenom svijetu i eksploataciju žena u glazbenoj industriji. Vrijedi podsjetiti kako je Rosalía kao bijela Španjolka koja se bavi flamenkom, originalno romskom glazbom, a kasnije i Latino reggaetonom bila optužena za kulturnu aproprijaciju, no ta je optužba nategnuta s obzirom na intertekstualnost suvremenog svijeta. Sve u svemu, Rosalía je snimila nepredvidiv, autentičan i privlačan album koji potpuno opravdava njezin zvjezdani status.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.