www.stream-xnxx-porn.com

Pod sloganom "20 godina umjetnosti, aktivizma i ljubavi" danas započinje jubilarni 20. Queer Zagreb festival.

 U iduća dva tjedna, točnije do 5. lipnja, moći ćete uživati u velikoj proslavi queer umjetnosti i života. Ovogodišnji program okuplja više od stotinu domaćih i međunarodnih umjetnika koji će u više od 50 javnih događaja približiti nam svoj svijet.

Osim iz Hrvatske, umjetnici stižu iz SAD-a, Argentine, Švedske, Španjolske, Brazila, Francuske i Portugala. Svoje predstave, plesne radionice, scenska čitanja, performanse i koncerte održat će u zagrebačkim kulturnim ustanovama, ali i nezavisnim i javnim prostorima.

Tako 20. Queer Zagreb u utorak u 19:30 sati otvara kazališna predstava "Yira, Yira" u Hrvatskom narodnom kazalištu. Hrvatsko-argentinska koprodukcija autora Brune Isakovića i Nataše Rajković te argentinskih izvođača i seksualnih radnika ulazi u kompleksno područje prostitucije koja je u Argentini legalna, dok u Hrvatskoj nije.

Predstava i gostovanje argentinskih umjetnika ostvareni su u okviru programa Be SpectACTive! Kreativne Europe Europske Unije, a ulaznice za svečano otvorenje možete kupiti ovdje.

Umjetnički direktor Zvonimir Dobrović ponosan je što je Queer Zagreb oduvijek davao podršku domaćim umjetnicima i surađivao s domaćim kulturnim institucijama i organizacijama. "Potičemo i ojačavamo ujedinjeno djelovanje za bolju i pravedniju budućnost", izjavio je te poručio svima da se pridruže bogatoj queer jubilarki.

Projekti i programi realizirat će se u suradnji s HRT-om, Hrvatskom poštom, Kinom Mediteran, Ansamblom LADO, Etnografskim muzejom, Festivalom svjetske književnosti, Tjednom suvremenog plesa, Institutom za etnologiju i folkloristiku i drugima. Jedna od zanimljivih tema jest obrada queer tematike u hrvatskom folkloru i narodnoj baštini, a predstavit će se i novi rad Nore Verde.

Možda jedna od najintrigantnijih izvedbi bit će ona u kojoj Carlos Martiel koristi krv zaraženu HIV-om koja polako kaplje sa stropa Muzeja suvremene umjetnosti. Dok govori o nevidljivosti osoba koje žive s HIV-om, u isto vrijeme stavlja ih u centar pozornosti.

tdp

Određenu dozu kontroverze mogla bi izazvati i interaktivna izvedba Wagnera Schwartza koji će prepustiti svoje golo tijelo manipulaciji publike koja će tako nositi cjelokupnu radnju.

Od ostalih upečatljivih međunarodnih suradnji moramo spomenuti onu sa Sveučilištem Yale iz SAD-a s kojim će se napraviti niz scenskih čitanja „Queer and Now“ te Britanskim muzejom koji je stvorio posebne edukativne programe za kustose naših muzeja s naglaskom na queer tematiku.

Dvadesetom godišnjicom Queer Zagreb snažno odašilje poruku da je jedan od najznačajnijih i najdugovječnijih programa ovog tipa u regiji i šire.

Cijeli program možete pronaći na službenoj stranici Udruge Domino koja organizira festival.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.