www.stream-xnxx-porn.com

Queer Zagreb Sezona i MSU najavljuju postavljanje autorske knjige Brune Isakovića "O lijepa, o draga, o slatka slobodo" u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti gdje će knjiga biti izložena od 7. do 12. rujna. Bruno Isaković pokrenuo je umjetničko-aktivističku akciju posvećenu ministru kulture dr. Zlatku Hasanbegoviću čim je stupio na dužnost u siječnju, najavivši da će umjetnička inspiracija ministrom trajati cijeloga njegova mandata.

Tijekom očekivano kratkog trajanja istog, održana su tri performansa koja su upućivala na neodrživo zatiranje umjetničkih i medijskih sloboda pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture predvođenog doktorom Zlatkom Hasanbegovićem

Zlatko Hasanbegović kao "klasičan primjer srama prema umjetničkom početku i porijeklu" 

S obzirom na to da je ministar bio Isakovićeva "muza", a uzimajući u obzir objekt inspiracije kao ravnopravan umjetnički doprinos stvaranju, Bruno Isaković u MSU izlaže knjigu svoje suradnje s povjesničarom i političarom Hasanbegovićem.

"Taj dokument njihova 'suživota' u prostoru umjetnosti ministrov je doprinos hrvatskoj suvremenoj umjetnosti prvenstveno u formatu Queer Zagreb Sezone koja je prepoznala Zlatka Hasanbegovića kao marginaliziranog umjetnika te ga uvrstila u svoj program uz bok provjerenim i uglednim umjetničkim imenima. On se automatski pojavljuje i kao nezaobilazan akter nezavisne umjetničke scene, koju je tijekom svog kratkog mandata toliko zatirao.

Zlatko Hasanbegović kao 'umjetnik' jedan je od klasičnih primjera srama prema svom umjetničkom početku i porijeklu, iako je jasno da se radi o nekome tko je potekao, tko djeluje i tko će završiti na margini", ističe Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Queer Zagreb Sezone.

Knjigu koja dokumentira seriju od tri performansa "O lijepa, o draga, o slatka slobodo", Queer Zagreb Sezona i MSU izlažu u javnosti nekoliko dana prije parlamentarnih izbora kada se očekuje ministrovo napuštanje izvršne vlasti. Taj svojevrstan manifest koji simbolizira neodrživost njegove ideje o umjetnosti kao ideološki obojenom prostoru potpisao je jedan od dvojice autora, Bruno Isaković, dok se potpis drugog autora, ministra u odlasku Zlatka Hasanbegovića, očekuje u posljednjih nekoliko dana njegovog upravljanja resorom kulture.

Knjiga će nakon izbora biti maknuta, a njezin mogući ponovni izlazak na svjetlo dana bit će tek eventualnim povratkom Zlatka Hasanbegovića u izvršnu vlast.

"Stoga, dok je knjiga 'O lijepa, o draga, o slatka slobodo' izložena u javnosti, znamo da je istoj toj javnosti izložen i ministar u odlasku dr. Zlatko Hasanbegović", poručuje Dobrović.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.