www.stream-xnxx-porn.com

Donosimo pregled nove glazbe – izvrstan album hip hop genija, izuzetno loš album indie rock veterana i dva solidna albuma ikona alternativnog rocka.

Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers

Bite they tongues in rap lyrics/Scared to be crucified about a song, but they won't admit it/Politically correct is how you keep an opinion/ Niggas is tight-lipped, fuck who dare to be different, kaže Kendrick Lamar u pjesmi “Savior” s fantastičnog novog albuma Mr. Morale & the Big Steppers koji je dočekan s prilično pomiješanim osjećajima. Razlog je za to upravo početni stih, odnosno činjenica da Lamar na ovom albumu secira vlastite traume, naslijeđe i društvo na izuzetno autentičan i neuljepšan način rijedak u mainstream hip hopu. Lamar se suočava s vlastitim lošim odnošenjem prema ženama i varanjem zaručnice, seksualnim zlostavljanjem u crnačkim obiteljima, mafijaškim obračunima zbog siromaštva. Stajališta koja pokazuje izuzetno su zrela, premda, kako mu je već svojstveno, i pomalo egomanijakalna, no javnost su jako uznemirile pjesme “We Cry Together” koja očigledno prikazuje disfunkcionalne siromašne crnačke obitelji, no protumačena je kao mizogina, a osoito “Auntie’s Diaries” u kojoj Lamar prikazuje vlastiti put k prihvaćanju transrodnog ujaka i rođakinje u kojoj, u funkciji oslikavanja vlastite ignorantnosti, deadnamea ujaka. Kako odvjetnik i aktivist Dan Kovalik opisuje u “Cancel This Book”, otkazivanje osoba zbog omaški u izražavanju iako je kontekst benevolentan onemogućuje progresivnu politiku i ne služi izgradnji široke solidarnosti, već unificira mišljenje i nepravedno kažnjava one od kojih, uz malo ispravaka, ipak imamo mnogo što naučiti. Upravo je takav primjer i Lamar kojem na ovom epskom albumu uistinu pobjegnu sporna stajališta, ali je i dalje i glazbeno i lirski sto kopalja iznad većine konkurencije.

Arcade Fire – WE

Šesti album kanadskog indie rock sastava Arcade Fire uvjerljivo je najgori album njihove karijere. Sama glazba nema apsolutno nikakvog indie šarma kakav je krasio Funeral ili Suburbs, a ni plesni naboj kakav je imao Reflektor, već se pjesme samo neinventivno pretapaju jedna u drugu. Bend je ciljao visoko jer su sve pjesme izrazito pretenciozno nazvane “End of the Empire I-IV” ili “Unconditional I (Lookout Kid)” i “Unconditional II (Race and Religion)”. No, osobito su strašni tekstovi pjesama koji pretendiraju na seciranje društvene stvarnosti, ali su plitki. Uzmimo samo za primjer “Age of Anxiety (Rabbit Hole)” s kapitalistički realističkim tekstom koji govori kako ne postoji alternativa kalitalističkoj tjeskobi, ili “Age of Anxiety” koja kao gorući društveni problem ne vidi sam kapitalizam, nejednakost ili siromaštvo, već bindžanje Netflixa. Potpuno je neshvatljivo pak što su htjeli učiniti s pjesmom “Unconditional II (Race and Religion)” koja bi trebala slaviti multikulturalizam, ali zapravo ispadne još manje suvisao liberalni užas od Madonnine “Extreme Occident” s frapantnim tekstom I went to the far right/Then I went to the far left/I tried to recover my center of gravity.

Warpaint – Radiate Like This

Četvrti album američke četvorke Warpaint Radiate Like Me uklapa se u poetiku benda. Album je izuzetno opuštajuć, sastavljen od ležernih, nepretencioznih komada prozračnog alternativnog rocka koji se pretaču jedni u druge. Samim time, nema ni pjesama koje osobito odskaču, kao ni pamtljivih dijelova, ali cjelokupna atmosfera vrlo je ugodna, opuštena i lagana. Premda je dinamičniji Heads Up bio nešto bolji, Radiate Like This svejedno je vrlo uspio, zaokružen i nenametljiv album savršen za ljetni chill.

Sharon Van Etten – We’ve Been Going About This All Wrong

https://www.youtube.com/watch?v=n9MgJ_VTpb0

Nakon izvrsnog, raznolikog Remind Me Tomorrow, američka kantautorica Sharon Van Etten objavila je svoj šesti album We’ve Been going About This All Wrong s uglavnom ugodnim, premda pomalo razvučenim i nepamtljivim folk baladama. Odskaču “Headspace” težeg, distorziranog zvuka, emotivna folk balada “Come Back” i zgodna, ritmična “Mistakes”. No, iako je album pomalo spor i monoton, stvara intimnu, toplu atmosferu s kojom se nakon pomnijih slušanja lako identificirati.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.