Foto: lesbicanarias.es

Priča o potresnoj borbi jednog lezbijskog para za jednakost uskoro će doživjeti ekranizaciju, a glavne će junakinje tumačiti Julianne Moore i Ellen Page.

Film "Freeheld" temelji se na životima Laurel Hester i Stacie Andree koje su se borile za izmjenu zakona o civilnom partnerstvu u New Jerseyu, javlja portal Gay Star News. Nakon što je Hester (Moore) preminula, njezina partnerica Ardeen (Page) nije imala pravo na njezinu mirovinu, premda su njihovi heteroseksualni sugrađani zaposleni u državnim službama to pravo uživali.

Laurel Hester bila je policajka koja je privukla pozornost javnosti kad je na samrti apelirala da se mirovinska prava prošire i na istospolne partnere.

Osim Julianne Moore i Ellen Page, postavi se priključio i Steve Carell u ulozi odvjetnika Stevena Goldsteina. Režiju potpisuje Petter Sollet, a scenarij Ron Nyswaner ("Philadelphia").


Film će se temeljiti na istoimenom dokumentarcu koji je 2008. dobio Oscara za najbolji kratki dokumentarni film

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.