"Ne mogu vjerovati da ovu iznimnu ženu mogu zvati svojom suprugom", napisala je u srijedu glumica Ellen Page na Instagramu, objavivši da se vjenčala sa svojom partnericom, Emmom Portner, a objavu je popratila fotografijom njihovih ruku s vjenčanim prstenjem.

To je bilo iznenađenje i za njezine fanove jer Page pojedinosti o njihovoj vezi uglavnom nije dijelila s javnošću.

Zajedno su se pojavile u rujnu prošle godine na premijeri njezina filma "Flatliners". Emma Portner Kanađanka je kao i njezina supruga, profesionalna je plesačica i koreografkinja u Broadway Dance Centru, a surađivala je i s Justinom Bieberom u njegovu videospotu "Life Is Worth Living" kao i na svjetskoj turneji Purpose, piše magazin People.

Osnovala je vlastitu plesnu kompaniju Flock’d koja se danas zove Emma Portner and Artists, u New Yorku, a prema magazinu The Cut, najmlađa je koreografkinja koja je ikad radila na nekom mjuziklu na West Endu. Riječ je o mjuziklu "Bat Out of Hell" koji je premijerno prikazan prošle jeseni.

Ellen Page upoznala je upravo na Instagramu, kad joj je glumica poslala poruku nakon gledanja jednog od njezinih plesnih videa.

"Nastojimo se držati za ruke u javnosti i nastojim ići s njom na filmske premijere. Da smo hetero par, mislim da ne bismo to toliko forsirale, ali ovo je šansa da povećamo vidljivost", komentirala je Portner svojedobno.

O Ellen Page se više-manje zna sve: za ulogu u filmu "Juno" godine 2008. ta je mlada glumica bila nominirana za nagradu Oscar, a 2014. se javno autala, i to u govoru a konferenciji organizacije Human Rights Campaign.

ellen_emma

"Danas sam ovdje s vama jer sam gej i zato što mislim da mogu utjecati na promjene. Mislim da mogu pomoći drugima da budu sretni i da se imaju čemu nadati. Osjećam osobnu i društvenu odgovornost. Dosta mi je skrivanja i laganja. Godinama sam patila zato što sam se bojala autati. Patio je moj duh, psihičko zdravlje i moje veze. I zato danas stojim ovdje, pred vama, s druge strane te boli", rekla je okupljenima koji su je ohrabrili gromoglasnim pljeskom.

Godinu kasnije glumila je s Julianne Moore u drami "Freeheld", o lezbijskom paru Stacie Andree i Laurel Hester koje su se borile za izmjenu zakona o civilnom partnerstvu u New Jerseyu, a taj je film i producirala.

Za 11. siječnja zakazana je i američka premijera filma "My Days of Mercy" u kojem Page glumi Lucy Morrow, kći čovjeka koji čeka smrtnu kaznu, koja se zaljubljuje u Mercy (Kate Mara), ženu s posve suprotnim političkim stavovima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam