Potaknuti velikim uspjehom filmova gej tematike, poput Philadelphije 20th Century Fox je osigurao prava za snimanje filma o odluci Vrhovnog suda kojom je istospolni brak legaliziran u čitavom SAD-u.

Fox je u utorak objavio kako su otkupili prava od Jima Obergefella,vodećeg tužitelja u predmetu koji je prošlog mjeseca rezultirao priznanjem bračne jednakosti u SAD-u, a prava je prodao i njegov odvjetnik Al Gerhardstein, piše NY Times.

Taj je filmski studio osigurao prava za filmsku adaptaciju knjige, koju zajedno trebaju tek napisati Obergefell i novinarka Debbie Cenziper, a do kraja tjedna se očekuje odluka koji će izdavač objaviti knjigu pod nazivom 21 Years to Midnight. Wyck Godfrey i Marty Bowen će producirati film, a projekt će voditi Fox 2000, koji je poznat po književnim adaptacijama poput Pijev život i Vrag nosi Pradu.

"To je uzvišena ljubavna priča o nekome tko je spreman ići toliko daleko zbog ljubavi da to na kraju rezultira time da mijenja svijet ", rekao je Godfrey. 

 

Podsjetimo, Obergefell, agent za nekretnine iz Ohioa, vjenčao se s dugogodišnjim partnerom Johnom Arthurom 2013. u Marylandu, a nakon što je Arthur umro, država Ohio je odbila navesti Obergefella kao njegovog supruga na smrtovnici, zbog čega se on odlučio na tužbu.

Cenziper je 2006. osvojila nagradu Pulitzer, a otkrila je kako Obergefella poznaje više od 20 godina, jer je njegov pokojni suprug bio rođak njezinog prvog muža.

"To je jednostavno jedna nevjerojatna priča i osjećam se privilegiranom zbog toga što mi je iskazao povjerenje da mu pomognem u pisanju knjige", rekla je.

Fox 2000 uskoro kreće u potragu za scenaristom koji će raditi u suradnji s Obergefellom i Cenziper, a film ćemo vidjeti za najmanje dvije godine.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.